NAJVEČ KOPRČANOV SI ŽELI SANACIJE OŠ V KOŠTABONI: Velika podpora občanov za še dva projekta

Koper

Občani Mestne občine Koper so tretjič doslej soodločali o delu porabe proračunskih sredstev. Podali so 244 projektnih predlogov, nato pa izmed 150 projektov, ki so izpolnjevali pogoje, izglasovali 33 projektov v skupni vrednosti 944.500 evrov, so danes sporočili iz občine.

Največ glasov je prejel predlog sanacije nekdanje osnovne šole v Koštaboni v vrednosti 40.000 evrov. Velike podpore sta bila deležna tudi projekta asfaltiranja poti med Koštabono in dolino reke Dragonje ter ureditev doma krajanov v Brezovici, ki ga uporabljata Prostovoljno gasilsko društvo Gradin in Krajevna skupnost Gradin, so navedli.

Glasovanje o projektnih predlogih za participativni del proračuna za leti 2023 in 2024 se je zaključilo 20. septembra. O predlogih je glasovalo 6250 občanov, vsak je lahko glasoval za več projektov znotraj izbranega območja, vendar skupna vrednost nabora ni smela preseči zneska 160.000 evrov.

"V projektu je sodelovalo veliko več ljudi kot v preteklih dveh izvedbah, s čimer so občani ponovno dokazali, da demokracijo jemljejo resno. V tem času so ljudje tudi osvojili koncept participativnosti, ki se kaže v boljši zasnovi projektov," so ocenili na občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija