SEDEM NOVIH LINIJ: Ryanair uradno odprl novo bazo na tržaškem letališču

Trst

Ryanair je včeraj tudi uradno 'pristal' na tržaškem letališču Ronchi z novo bazo 'Gamechanger', kjer bo letel na 18 načrtovanih linijah. Med temi je sedem novih, in sicer v Berlin, Brindisi, Budimpešto, Krakov, Olbio, Pariz in Sevilijo.

Ryanair je tudi uradno odprl svojo novo bazo na tržaškem letališču, ki jo je napovedoval v preteklih mesecih. Od 31. marca 2024 že deluje šest od sedmih novih destinacij, napovedanih za letos: Berlin, Brindisi, Krakov, Olbia, Pariz in Sevilja. Neposredna povezava z Budimpešto je pripravljena za vzlet od 2. junija dalje. Nove destinacije z odhodi s tržaškega letališča so tudi Barcelona, Bari, Bruselj, Cagliari, Catania, Dublin, London, Malta, Neapelj, Palermo in Valencia. Da bi proslavil svojo novo bazo v Trstu in novih sedem linij za poletje 2024, je Ryanair uvedel tridnevno promocijo s cenami vozovnic od 21,99 evra naprej, ki so v prodaji na njihovi spletni strani.

Izvršni direktor Ryanaira Eddie Wilson je ob tem pohvalil odločitev deželnega predsednika Furlanije - Julijske krajine (FJK) Massimiliana Fedrige za odpravo občinskega turističnega davka v FJK. "Ta sprememba bo regiji omogočila podporo rasti turizma, izboljšanje povezljivosti in ustvarjanje nižjih cen za državljane in obiskovalce. Vsa italijanska letališča bodo imela koristi od ogromne rasti v naslednjih letih, če bo italijanska država odpravila to regresivno občinsko turistično takso," je dejal. Če bo italijanska vlada odpravila občinski turistični davek, se bo Ryanair odzval z naložbo v Italiji v vrednosti štiri milijarde dolarjev, dodal 40 novih letal in 20 milijonov dodatnih potnikov na leto in več kot 250 novih poti v naslednjih petih letih.

✈️ questa mattina abbiamo inaugurato ufficialmente la base Ryanair di Trieste ???? Alla presenza del Presidente della...

Posted by Trieste Airport on Tuesday 23 April 2024

Predsednik Fedriga pa je poudaril, da je tržaško letališče z gospodarskega in turističnega vidika strateška prednost za razvoj Furlanije - Julijske krajine. "Partnerstvo z Ryanairom je temeljnega pomena za nadaljevanje te poti," je navedel. Marco Consalvo, generalni direktor letališča, pa je povedal, da že beležijo pozitiven trend tudi glede novih destinacij, ki so bile odprte zaradi Ryanairove baze. 

Ryanair načrtuje v regiji naložbo v višini 100 milijonov dolarjev v nova letala 'Gamechanger' 8-200, ki so okoljsko učinkovitejša, saj zmanjšajo emisije CO2 za 16 odstotkov in hrup za 40 odstotkov ter prepeljejo štiri odstotke več potnikov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija