'TRIO KRAŠKIH ZNAMENITOSTI' Z NOVIMI IZZIVI: Razmišljajo o širitvi sodelovanja na druge ponudnike turističnih storitev

Slovenija

Park Škocjanske jame, Park vojaške zgodovine Pivka in Kobilarna Lipica so zadovoljni s sodelovanjem, ki so ga vzpostavili pred osmimi leti. Kot so predstavniki vseh treh kraških znamenitosti še povedali ob današnjem podpisu novega dogovora v Matavunu, razmišljajo tudi o širitvi sodelovanja na druge ponudnike turističnih storitev.

Tri kraške znamenitosti sodelujejo pri promociji in oglaševanju, nudijo pa tudi skupne turistične pakete. Lani so tako prodali okoli 100 paketov, ki so vključevali obisk in ogled vseh treh znamenitosti, je povedal vodja prodaje in marketinga Kobilarne Lipica Aaron Uazeua. To med sicer 40.000 ustvarjenimi nočitvami v letu 2023 ni veliko, a se število tovrstnih paketov iz leta v leto povečuje.

Ob obisku ene od treh znamenitosti obiskovalci pri drugih dveh lahko uveljavljajo 25-odstotni popust pri plačilu vstopnine. Zato se jih veliko odloči, da najprej obiščejo Park vojaške zgodovine, ki ima najnižjo vstopnino. Kot je danes povedal direktor Parka Janko Boštjančič, je zato težko našteti vse obiskovalce, ki na tak način izkoristijo najbolj uveljavljeno sodelovanje v projektu 'Trio kraških znamenitosti'.

Uazeua je povedal še, da na več področjih v lokalnem okolju sodelujejo tudi z drugimi partnerji. Prav zato skupaj s Parkom Škocjanske jame in Parkom vojaške zgodovine razmišljajo o morebitni širitvi partnerstva, za katerega je tudi med manjšimi ponudniki veliko zanimanja.

Potem ko je Park Škocjanske jame leta 2021 uvedel prodajo vstopnic za ogled jam preko spleta, želita tak nakup omogočiti tudi druga dva partnerja v Triu kraških znamenitosti. Tak način prodaje bodo že letos uvedli tudi v Kobilarni Lipica.

???????????? ????????????š???????? ???????????????????????????????????????????????? ž???? ???????????????? ???????????????? ???????????????????????????? ????????????????ž???????????? ???????????????????????????? ???? ????????????????????????????č???????? ????????????????????????????????. ???? Danes so predstavniki, Parka...

Objavil/a Park Škocjanske jame, Slovenija dne Četrtek, 25. april 2024

"S smiselnim povezovanjem je mogoče doseči tudi dobre rezultate," je dejal Uazeua. Da je tovrstno sodelovanje lahko vzor tudi za druge turistične ponudnike v Sloveniji se je strinjala tudi generalna direktorica direktorata za turizem Dubrovka Kalin.

"Na ministrstvu smo izredno veseli, da se pomembni akterji turizma na Krasu že osem let povezujejo v čudovito zgodbo, povezujejo produkte, povečujejo svojo vidnost, združujejo resurse in na ta način udejanjajo zastavljeno politiko v okviru strategije slovenskega turizma 2022 do 2028," je dejala Kalin.

Kot je še opozorila, nihče ne more sam ustvarjati turizma, zato je zelo pomembno povezovanje z drugimi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija