FURS ZNOVA OPOZARJA PRED GOLJUFI: "Ne nasedajte in nikamor ne sporočajte ali vpisujte svojih podatkov"

Slovenija

Finančna uprava RS (Furs) ponovno opozarja na poskuse prevar z lažnimi elektronskimi sporočili, in sicer glede prispelih davčnih obveznic na osebni bančni račun. Sporočila so videti, kot da jih pošilja Furs, kar pa ne drži. Furs zato zavezance poziva k previdnosti. "Ne nasedajte in nikamor ne sporočajte ali vpisujte svojih podatkov," so zapisali.

➡️POZOR, PONOVNE PREVARE❗️ ✅Pojavlja se lažni FURS dopis, ki ga lahko prepoznate po uporabi tujega jezika ter vodnem...

Objavil/a Finančna uprava RS dne Četrtek, 25. april 2024

Poudarili so, da Furs zavezancev na takšen način ne obvešča. Kot so dodali, je prevarantsko sporočilo mogoče prepoznati po uporabi tujega jezika in vodnemu žigu logotipa, ki ga Furs v uradnih dopisih nikoli ne uporablja.

Prevarantska sporočila naj prejemniki, kot je praksa v takih primerih, izbrišejo, prav tako naj nikamor ne vpisujejo nobenih podatkov. V primeru, da je že prišlo do finančnih transakcij in je zavezanec oškodovan, naj to takoj prijavi policiji.

Svoje podatke glede stanja plačil in obveznosti do Fursa lahko vsak v vsakem trenutku preveri na portalu oz. v mobilni aplikaciji eDavki. V primeru vprašanj je na voljo klicni center, za fizične osebe na številki 08 200 1001, za pravne pa na številki 08 200 1003.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija