JELINČIČ TOKRAT O NOVIH TURISTIČNIH BONIH: "Za razne tujce naj poskrbijo njihove matične države"

Slovenija

Na ministra za gospodarski razvoj Zdravka Počivalška se je danes s pisno poslansko pobudo v zvezi z novimi turističnimi boni obrnil vodja poslanske skupine SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. Po njegovem mnenju bi morali biti do novih turističnih bonov upravičeni izključno slovenski državljani.

Napoved, da bodo tudi v letošnjem letu izdani turistični boni, je po mnenju Jelinčiča ukrep, ki je bil v lanskem letu med ljudmi dobro sprejet. Zmotil pa ga je podatek, da naj bi bili do bonov upravičeni vsi tisti, ki imajo na presečni dan v Sloveniji prijavljeno stalno prebivališče.

"Menim, da ukrep ni pravi, saj bi tako širokogruden ukrep moral biti namenjen izključno slovenskim državljanom," pravi poslanec, ki pojasnjuje, da so slovenski državljani tisti, ki tvorijo državo in za katere mora država poskrbeti.

"Za razne tujce, migrante, apatride in ostale neavtohtone ljudi pa naj poskrbijo njihove matične države. Ne zdi se nam pravično, da so do ukrepov pomoči upravičeni ljudje, ki imajo lahko po zelo ohlapnih pogojih prijavljeno stalno prebivališče v naši državi. Po drugi strani pa se prav zaradi takšnih ukrepov krnijo pravice slovenskih državljanov oziroma zmanjkuje sredstev za njih. Vedno naj bo prioritetno poskrbljeno za slovenskega državljana," opozarja Jelinčič, ki je ob tem podal pobudo, da bi bili do novih turističnih bonov upravičeni izključno slovenski državljani.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  04 .06. 2021 ob  07: 40
zdej, ki vidi, da bo coalition šla v ku..., je začel migat levo. POLITIČNA OPORTUNISTIČNA CUNJA V VETRU, altroke plemeniti !
Ankarančan |  03 .06. 2021 ob  09: 19
Populist.
kokodek |  03 .06. 2021 ob  06: 57
-2
kdor svojo politiko gradi na sovraštvu do tujcev, migrantov, nevtohtonih ljudeh, ni zaželjen v Istri!!!!!!
hribi |  02 .06. 2021 ob  19: 11
11
Če se prav spomnim smo na Obali imeli težave z lastnimi tujci.