SKUPINA NAJSTNIKOV NAPADLA 13-LETNIKA, STARŠI PRIJAVILI POLICIJI: "Pristojnega policista še nekaj dni ne bo"

Kronika

Policija "z vso skrbnostjo" preiskuje primer medvrstniškega nasilja na območju Policijske postaje Ljubljana Bežigrad minuli teden, ko je skupina napadla osnovnošolca, so navedli ljubljanski policisti. A ker preiskava še poteka in so vpleteni mladoletniki, ne morejo pojasnjevati podrobnosti.

Portal 24ur.com je poročal o primeru, ko je skupina petih najstnikov fizično napadla 13-letnega fanta, posnetek pa objavila na družbenem omrežju. Oče napadenega fanta je bil ob tem kritičen do odziva policije, saj naj bi jim ob prijavi napada dejali, da pristojnega policista še nekaj dni ne bo.

Prijava je bila podana v soboto, policist na policijski postaji, ki jo je sprejel, pa je takoj nadaljeval zbiranje obvestil, da bi izsledili storilce, pa so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana. V okviru predkazenskega postopka so že opravili nekatera preiskovalna dejanja, so zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

Zagotavljajo, da policija z vso skrbnostjo preišče vsak primer posebej. Ukrepi so različni glede na vrsto kaznivega dejanja in druge okoliščine. Policija v okviru pooblastil v predkazenskem postopku izvede vse ukrepe, da se zavarujejo in zberejo potrebni dokazi, da se odkrijejo storilci in da so ti ustrezno obravnavani. Če je treba, v okviru pooblastil izvedejo tudi vse ukrepe, da zaščitijo žrtve in preprečijo morebitna nadaljnja kazniva ravnanja.

To po njihovih navedbah velja tudi za omenjeni primer, pri katerem je bilo zaznano kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti. Policija bo o primeru še naprej zbirala potrebna obvestila in o njih zatem obvestila Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani s kazensko ovadbo. Če je storilec izvedel protipravno dejanje in je mlajši od 14 let ter ne more biti storilec kaznivega dejanja, bo na tožilstvo podano poročilo. Izvedeni pa bodo tudi drugi preventivni ukrepi, da se takšna dejanja ne bi ponovila.

Kot so dodali, lahko oškodovanci vedno pridobijo informacije preko vodstva enote. Dopuščajo, da v posamičnih primerih lahko pride do določenih nejasnosti v odnosu do oškodovancev, kar pa po njihovih zagotovilih ne vpliva na uspeh preiskave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija