PREPOVEDALI SO JESTI MAČKE IN PSE: Gre za ukrep zaradi novega koronavirusa

Svet

Kitajsko mesto Shenzhen je zaradi pojava novega koronavirusa prepovedalo jesti pse in mačke kot del zatiranja trgovine z divjimi živalmi. Oblasti v mestu na jugu Kitajske sporočajo, da bo prepoved uživanja psov in mačk začela veljati 1. maja. Najvišji kitajski zakonodajni organ na Kitajskem je konec februarja tudi napovedal, da bodo uvedli ukrepe za prepoved trgovine in uživanja prostoživečih živali.

Znanstveniki sumijo, da se je koronavirus na ljudi prenesel z živali. Nekatere najzgodnejše okužbe so namreč odkrili pri ljudeh, ki so bili izpostavljeni trgu divjih živali v osrednjem Wuhanu, kjer so se prodajali netopirji, kače in druge živali.

"Psi in mačke kot hišni ljubljenčki so izpostavljeni veliko tesnejšemu odnosu s človekom kot druge živali. Prepoved uživanja psov in mačk ter drugih hišnih ljubljenčkov je običajna praksa v razvitih državah, Hong Kongu in Tajvanu," je mestna vlada zapisala v izdanem odloku.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  03 .04. 2020 ob  10: 35
Slovenska vlada bi morala nujno ukrepati in nas zaščititi pred to golaznijo.
Koper |  03 .04. 2020 ob  10: 34
Vse te težave,izgube v gospodarstvu in izgube svojcev.Nenormalno življenje polno omejitev in nepotrebnih pravil,življenje kakršnega nismo navajeni so nakuhali Kitajci.Ptičja gripa,prašičja gripa,corona virus in še kaj za kar sploh ne vemo je njihovo maslo.
Po tej grozljivi izkušnji bi morala Evropa zapreti vse meje z njimi.Prekiniti vso sodelovanje in zapreti vse njihove restavracije in trgovine.
Golazen bolana.Ljudje,ki si si tega imena sploh ne zaslužijo in po vsem tem,so njihove nagravžne tržnice ponovno odprte.
izolan |  02 .04. 2020 ob  15: 58
Prasci nemarni, fuj,