KOLIKO ČASA SI VZAMETE ZA KOSILO, DELO, VADBO, SEKS …? To je število minut, v katerih bi morali opraviti dnevne dejavnosti

Trendi

Če ste se kdaj vprašali, koliko časa je idealno porabiti za določene dnevne dejavnosti, življenjske navade in potrebe, je tukaj odgovor. Raziskovalci so razkrili idealno število minut za kosilo, delo, vadbo, seks in še več.

Vadba - 21 minut

Strokovnjaki za javno zdravje v Združenem kraljestvu priporočajo vsaj 150 minut vadbe na teden. Priporočena dnevna fizična aktivnost naj bi trajala 21 minut in lahko vključuje vse od sprehoda do visoko intenzivnega intervalnega treninga.

Odmor za kosilo - 2 uri

Odmor za kosilo v službi običajno traja pol ure, redki srečneži pa dobijo kar eno uro. A tudi to se zdi premalo. Nevroznanstvenik Josh Davis je pojasnil, da človeški možgani delujejo zelo učinkovito v kratkih intervalih, daljši odmor pa pomaga pri tem procesu. "Po dolgem premoru dobite velike mentalne energije, ki omogoči dve uri odličnega dela," je dejal Davis.

Kopanje - 10 minut

Čeprav mnogi ostanejo v kopeli 20 minut ali več, študija, objavljena v medicinski reviji Sleep Medicine Reviews, je razkrila, da je že 10 minut, preživetih v vroči vodi, dovolj za boljši spanec.

Spanje - 7 ur

Raziskave Univerze v Cambridgeu so pokazale, da je idealno spati sedem ur. Na ta način boste polni energije in pripravljeni na nov dan.

Prvi zmenek - 57 minut

Nekaj ​​manj kot uro traja, da nekoga malo bolje spoznate in se na prvem zmenku odločite, ali bo prišlo do drugega zmenka ali ne. Po mnenju revije Cosmopolitan je 57 minut dovolj, da popijete pijačo in se poučite o potencialnem partnerju.

Seks - od 7 do 13 minut

Ljudje živijo v zablodi, ko verjamejo, da mora odličen seks trajati ure in ure. Pogosto je za to dovolj manj kot 15 minut. Raziskovalci z Univerze v Pensilvaniji v ZDA so ocenili, da naj bi sama penetracija trajala od 7 do 13 minut. "Upamo, da bo naša raziskava spodbudila moške in ženske k realističnem dojemanju spolnega odnosa. Slednje namreč zmanjša možnost razočaranja in disfunkcij," so pojasnili v reviji Journal of Sexual Medicine.

Gledanje televizije - 2 uri

Na televiziji se običajno vedno najde nekaj, kar ljudi zamoti in zabava, a več kot dve uri strmenja v ekran je povezano z zdravstvenimi težavami. 12-letna študija zdravstvenega raziskovalnega projekta Biobank je pokazala, da imajo ljudje, ki gledajo televizijo manj kot dve uri na dan, manjše tveganje za zdravstvene težave.

Objem otroka - 20 sekund

Znanstveniki z univerze Toho na Japonskem so ugotovili, da lahko objem, ki traja več kot 20 sekund, razdraži malčke. "Ob enominutnem ali dolgem objemu se je bilo skoraj nemogoče izogniti slabi volji otroka," so pojasnili.

Delo - 52 minut

Popoln čas za najbolj učinkovito osredotočenost na delo je 52 minut. Po tem si vzemite 17-minutni odmor in vaša produktivnost bo skočila na vrh, poroča Daily Mail.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija