BITI LJUBIMEC ALI LJUBIMKA JE TEŽKO DELO: Tu so razlogi, zakaj

Trendi

Biti "druga ženska/moški" ni vedno lahko. Ljubezenska afera namreč pomeni laž, obsojanje in skrivanje. Dlje ko razmerje traja, več laži izrečemo in občutek nemira se povečuje.

1. Skrivanje

Čeprav bo človek v ljubezenski aferi sprva videl nek čar, imajo takšni "dogovori" dolgoročno veliko pomanjkljivosti. Prva je skrivanje, saj se morata "zaljubljenca" srečevati stran od oči javnosti. Čari prepovedanega sadeža hitro zbledijo, če ste venomer prisiljeni preživljati čas v poceni hotelskih sobah ali se skrivati v avtu.

2. Laganje

Ljubezenska afera navadno vključuje laži, in to veliko njih. Dlje ko razmerje traja, bolj laži prevzemajo naše življenje ter povzročajo občutek nemira in tesnobe. Laganje družini in prijateljem je le del problema, saj večina ljudi, ki so v ljubezenski aferi, večinoma laže samim sebi. Na primer si rečejo, da to, kar počnejo, ni slabo, ali sprejmejo laži, da je poročena oseba ali oseba v resni zvezi nezadovoljna z zakonom ali zvezo.

3. Obžalovanje

Ne glede na versko prepričanje običajno velja družbena zapoved, da se v zakon in resno monogamno zvezo ne sme posegati. To je še posebej očitno v zakonih in dolgotrajnih zvezah, kjer so vpleteni tudi otroci. Čeprav obžalovanje ponavadi ni nekaj, do česar pride iznenada, se sčasoma neizogibno pojavi, in sicer zaradi posledic takšnega odnosa.

4. Obsojanje

Ljudje radi obsojajo ljubimke in ljubimce. Več, kot ljudje vedo o aferi, bolj se širi krog obsojanja, skrivnosti se zlahka izdajo in razširijo v obliki tračev. Ljudje ljubimke in ljubimce hitro začnejo obsojajati zaradi pomanjkanja samospoštovanja, nemoralnosti, neetičnosti, nespameti in tako naprej.

5. "Lovljenje drobtinic"

Ne glede na to, kako močno sta zaljubljena ali se pogosto vidita, osebi v ljubezenski aferi nikoli ne vzpostavita polnega odnosa, ki vključuje izkazovanje medsebojne ljubezni in druženje v javnosti, skupno preživljanje dni, praznikov in drugih pomembnih trenutkov. Kmalu to lahko postane velik vir frustracij. Če se nahajate v vlogi ljubimke oziroma ljubimca, je dobro, da se začnete čim prej zavedati, da si ne zaslužite samo drobtinic, ampak ves kos kruha.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija