PANDEMIJSKA APATIJA ALI APETIT: Zakaj jemo več, ko nam je dolgčas?

Trendi

V času epidemije oziroma karantene nekateri jedo več kot so sicer navajeni. Strokovnjaki so pojasnili, kako razlikovati, kdaj jemo iz dolgočasja in kdaj imamo resnično apetit.

Veliko ljudi si v tem času privošči grižljaje pred televizijo. Kot so povedali dietetiki za Huffington Post, ni nujno slabo, če jemo malce več zaradi dobrega apetita ali kakšnih drugih razpoloženj, bolj pomembno je, kaj jemo. So pa raziskave pokazale, da je veliko večja verjetnost, da bomo segli po mastni in sladki hrani, če se nas poloti 'čustvena lakota'.

Kako prepoznati, da ste resnično lačni in vam ni zgolj dolgčas?

Ko vas prime, da bi nekaj pojedli, pošljite sms prijatelju, začnite brati, opravite kakšno gospodinjsko delo, meditirajte, molite, poslušajte glasbo ali pojdite na kratek sprehod … Če ste med aktivnostjo pozabili na hrano, potem niste zares lačni.

Pazite, da imate doma zmeraj sadje in krekerje z velikim deležem vlaknin, da lahko zmeraj sežete po grižljaju, ko se vam zahoče. Hrana, ki je povezana z dobrim razpoloženjem, je mastna riba, vlaknine, vitamin B in hrana bogata s folati, kot je sadje, zelenjava, oreški in semena.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija