GORSKI REŠEVALCI ZNOVA V POLNI PRESTAVI: Ena intervencija se je končala tragično, reševali tudi osebi, ki so ju poškodovale krave

Kronika

Gorski reševalci so v soboto vnovič izvedli več reševalnih akcij, eden od dogodkov pa se je kljub posredovanju končal tragično. Pod Malim vrhom v občini Jezersko je namreč tujega lovca obšla slabost, oživljanje pa ni bilo uspešno, je danes objavila Uprava RS za zaščito in reševanje.

Do nesreče pod Malim vrhom je prišlo v soboto nekaj pred 9. uro dopoldne. Policisti so bili obveščeni, da ima na območju Jezerskega 76-letni moški zdravstvene težave. Kot so v današnjem sporočilu za javnost zapisali na Policijski upravi (PU) Kranj, je moški s prijatelji odšel na lov. Med hojo mu je postalo slabo in se je zgrudil na tla. Prisotni so takoj začeli s temeljnimi postopki oživljanja, v nadaljevanju pa so mu pomoč nudili tudi zdravstveno osebje in gorski reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Jezersko, a neuspešno, tako da je 76-letnik umrl na kraju nesreče. Pokojnega je v dolino prepeljal helikopter Slovenske vojske (SV) z dežurno ekipo GRS Brnik, kjer ga je prevzela pogrebna služba, so navedli v upravi za zaščito in reševanje. Za lovsko orožje so poskrbeli policisti.

Nekaj pred 11.30 so reševalci GRS Brnik s helikopterjem SV posredovali tudi na Kredarici, kjer si je pohodnica poškodovala nogo. Odpeljali so jo v Splošno bolnišnico Jesenice.

Nekaj po 12. uri je pri sestopu s Šmarne gore v občini Ljubljana padel pohodnik in si poškodoval gleženj. Gasilci Gasilske brigade Ljubljana, Prostovoljnega gasilskega društva Tacen in GRS Ljubljana so pohodnika oskrbeli na kraju in ga prenesli do reševalnega vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči so ga prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Okoli 13. ure pa so gorski reševalci GRS Kamnik in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči pri transportu dveh oseb, ki so ju na Veliki planini v občini Kamnik poškodovale krave. Transportirali so ju v dolino.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija