STRELEC IZ GORJANSKEGA JE V POLICIJSKEM PRIDRŽANJU: Grozi mu do osem let zapora (VIDEO)

Kronika

Včeraj popoldne je v Gorjanskem na Krasu prišlo do streljanja. Kot so sporočili iz koprske policijske uprave, so bili včeraj ob 15.00 obveščeni, da sta se v Gorjanskem sprla moška. Ker je bilo v pogovoru omenjeno strelno orožje, so na kraj nemudoma napotili več policijskih patrulj in kriminaliste. Pri zbiranju obvestil so od občanov dobili podatek, da je storilec 50-letni domačin.

50-letni domačin je nekaj minut pred 15.00 vstopil v trgovino v Gorjanskem, tam kričal, nato pa s šibrovko ustrelil v strop. Poleg prodajalke sta bili takrat v trgovini še dve osebi. Moški se je nato obrnil in zapustil trgovino. Ko je izstopil, je ponovno izstrelil še en naboj v avtomat za napitke.

Zatem je sedel v avtomobil in se odpeljal do stanovanjske hiše v Goranjskem, kjer je repetiral puško in nasilno odprl vrata. Pri tem je članom družine grozil in v hiši še enkrat ustrelil. Po neuradnih podatkih gre za njegove sorodnike. S kraja se je nato odpeljal do svojega doma, kjer se je zaprl v hišo.

Policisti so kraj ob prihodu takoj zavarovali. Na kraj so bili za potrebe pomoči napoteni tudi gasilci in reševalci nujne medicinske pomoči, v Goranjsko pa je bil napoten tudi policijski pogajalec. "To je bilo ključno," je v današnji izjavi za javnost dejal Dejan Grandič, pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije PU Koper.

Trgovina v Gorjanskem.

Pogajalec je večkrat poskušal navezati stik po telefonu z osumljenim, večkrat ga je klical in mu pošiljal sporočila. Sprva se ni odzival, nato pa se je le oglasil na telefon. Pogajanje je trajalo več kot pol ure, nato pa je 50-letnik ob 17.38 izstopil iz hiše neoborožen in se predal. Odvzeta mu je bila prostost in odrejeno pridržanje"V celotnem dogajanju nihče ni bil poškodovan," so sporočili iz PU Koper.

50-letnik se trenutno nahaja v policijskem pridržanju, osumljen je storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, za kar mu grozi do osem let zapora. Kriminalisti danes nadaljujejo preiskavo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  16 .05. 2024 ob  15: 08
-1
zakaj ima ta tip orožje, samo prašam