PUTIN OBISKAL DOLGOLETNEGA PRIJATELJA: Podpisala sta pomemben sporazum o nadaljnjem sodelovanju (FOTO, VIDEO)

Svet

Vladimir Putin, predsednik Rusije, je prispel na dvodnevni obisk na Kitajsko, kjer se je srečal s kitajskim predsednikom Ši Džinpingom. Srečanje med voditeljema odmeva kot nadaljevanje dolgoletnih diplomatskih odnosov med državama.

Ši Džinping je ob srečanju izrazil svoje zadovoljstvo nad trdnimi vezi in prijateljstvom med državama ter poudaril pomen sodelovanja za skupno dobro. Putin pa je izrazil hvaležnost za podporo Kitajske v prizadevanjih za rešitev krize na mednarodnem prizorišču.

Voditelja podpisala pomemben sporazum o nadaljnjem sodelovanju med Rusijo in Kitajsko, ki bo okrepil njuno strateško partnerstvo in poglobil gospodarske ter politične vezi med državama. Oba sta poudarila pomen dialoga in diplomacije pri reševanju svetovnih izzivov.

Poleg političnih tem sta se dotaknila tudi vprašanja gospodarskega sodelovanja med državama ter pomena trgovinskih in energetskih povezav. Putin je izrazil pripravljenost Rusije za nadaljnje sodelovanje pri razvoju infrastrukture in energetskih projektov na Kitajskem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija