RIŽANSKI VODOVOD V IZGRADNJO SONČNE ELEKTRARNE: Bodo zaradi tega položnice nižje?

Koper

Na Rižanskem vodovodu Koper so se poleg energetske sanacije strehe svoje poslovne stavbe na Ulici 15. maja v Kopru odločili tudi za izgradnjo lastne sončne elektrarne. Ali se bo elektrarna za samooskrbo poznala tudi na položnicah? 

Kot pojasnjujejo, se na poslovni stavbi, kjer je sedež Rižanskega vodovoda, odvijajo "vzdrževalna dela in energetska sanacija dotrajane strehe (krovska dela) ter izgradnja sončne elektrarne za lastno samooskrbo".

Krovska dela izvaja podjetje Eko Obnova d.o.o., izgradnjo sončne elektrarne pa Energoles Bohor d.o.o. "Izvajalec je bil izbran na razpisu, ki je bil objavljen na Portalu javnih naročil 11. decembra 2023," navajajo v odgovoru na naša vprašanja.


Za sanacijo so se odločili zaradi "dotrajane in energetsko potratne strehe", skupna vrednost investicije pa znaša približno 340.000 evrov (337.335,88 evrov).

Rižanski vodovod je v preteklosti večkrat poudarjal problem visokih stroškov energentov, zaradi česar so se tudi spreminjale cene vodarine oziroma njegovih storitev javne službe oskrbe s pitno vodo.

Ali se bodo novi ukrepi za energetsko samooskrbo in s tem nižji stroški za električno energijo poznali tudi na položnicah za gospodinjstva, pa bo pokazal čas.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
cazzimperio  |  17 .05. 2024 ob  16: 50
-1
1m3 vode z vsemi prispevki je v Piranu 8 Eur in nekaj centov.
Najdražja v Sloveniji
Važno, da bo direktor postavil golobove panele.
Kaj vse je direktor Rizanskega vodovoda obljubljal od železniške nesreče pred leti.
Župani služijo gradbenik, ki zidajo luksuzne vikende.
Več prebivalcev. Dražja voda....
Prč |  17 .05. 2024 ob  12: 23
@frikofric Imaš prav, na krasu imajo dražjo vodo od naše.
frikofrkic |  17 .05. 2024 ob  11: 44
-2
Prč, pa če na Krasu težijo zakaj imajo dražjo vodo od naše, kljub temu, da nam jo prodajajo, po čem sklepaš, da imamo mi najdražjo?
Prč |  17 .05. 2024 ob  09: 15
Če se ne motim imamo najdražjo vodo v državi. Za tako ceno bi človek pričakoval kvalitetno vodo, iz pip pa nam teče močno klorirana voda.