ENA VEČJIH NALOŽB DO LETA 2030: Podpisana pogodba za novo stavbo Fakultete za vede o zdravju v Izoli

Izola

Univerza na Primorskem je v četrtek s podjetjem IMP podpisala pogodbo o izdelavi projektne dokumentacije za novo stavbo fakultete za vede o zdravju ob izolski bolnišnici. Elaborat IMP je bil izbran med dvema prijavljenima na ponovljeni javni natečaj. V avli koprske Armerije so odprli razstavo obeh natečajnih rešitev, so danes sporočili z univerze.

Na natečaj sta prispela elaborata podjetij IMP in Tookie. Žirija je za zmagovalca razglasila IMP d.d., družbo za svetovanje, projektiranje, inženiring in gradnjo. Avtorja prvonagrajenega elaborata sta Tadej Veber in Nataša Petrović.

Kot so zapisali snovalci projekta, osnovni koncept sledi plastenju in nalaganju obstoječih objektov Splošne bolnišnice Izola na grebenu hriba Markovec. Zasnova sledi vzdolžnim sedimentom, plastem, znotraj ozelenjenih teras, ki so nekakšen podstavek bolnišnice Izola nad njo.

Strokovna komisija je ocenila, da je stavba umeščena v prostor podrejeno, sledi zasnovi obstoječe horizontalne členitve dominante - bolnišnice Izola. Projekt poskuša zasnovo skriti s pristopom, ki sledi plastnicam terena in se zliva z okoliškim terenom.

Kot so pojasnili na univerzi, je strokovna žirija kot primarno kakovost rešitve zasledovala skladnost predloga z natečajno nalogo in želenimi kvadraturami, programsko organiziranost celotnega objekta, umeščenost objeta v prostor z dostopi, povezavami notranjosti in zunanjosti ter racionalnost konstrukcije in uporabe materialov.

Pogodbo o izdelavi projektne dokumentacije je s predstavniki IMP podpisala rektorica Univerze na Primorskem Klavdija Kutnar.

Ob tej priložnosti so v avli Armerije, kjer je rektorat, odprli razstavo obeh predlogov. Kot so zapisali, bo na ogled do sredine maja.

Nova stavba fakultete za vede o zdravju je v dokumentih Univerze na Primorskem označena za eno večjih naložb do leta 2030. Izboljšala naj bi kvaliteto študija pri sedanjih študijskih programih in omogočila snovanje novih. Kutnar je lani ob ponovni izvolitvi na rektorski položaj vrednost naložbe ocenila na 18 milijonov evrov.

Prvi natečaj, na katerem je bil izbrana rešitev izolskega Centra odličnosti Innorenew, je državna revizijska komisija lani razveljavila zaradi sorodstvenih povezav med naročnikom in zmagovalcem natečaja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija