TO SO POSLEDICE TRČENJA V SEČI: Voznik in sopotnica sta huje poškodovana (FOTO)

Kronika

V petek ob 19.36 je prišlo v Seči do hujše prometne nesreče, ki jo je povzročil 43-letni voznik avtomobila, ki je vozil iz Lucije proti Sečovljam. V desnem ovinku pri odcepu za Korte je zapeljal čez polno črto na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v avtomobil, s katerim se je nasproti pravilno pripeljal 70-letnik. 43-letniku je alkotest pokazal 0,97 mg/l alkohola, strokovni pregled je odklonil.

Posledice prometne nesreče v Seči. Foto: Gasilska brigada Koper

V nesreči sta bila huje poškodovana 70-letni voznik in njegova sopotnica, ki sta bila prepeljana v izolsko bolnišnico. Sopotnica ima po prvih podatkih počeno medenico, 70-letnik pa zlomljen kolk in gleženj. Koprski policisti zoper 43-letnika vodijo postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

V petek ob 15.50 je prišlo do prometne nesreče v Kobdilju, kjer je 84-letna voznica avtomobila zapeljala preko nasprotnega smernega vozišča na zelenico in se preko levega boka prevrnila na streho. V nesreči se je lažje poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Ob 18.20 je v Izoli 56-letni voznik avtomobila odvzel prednost 15-letni mopedistki. Ta je padla in se lažje poškodovala. Povzročitelju nesreče je bil izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča v Parecagu. Foto: Gasilka brigada Koper

Ob 23.20 je prišlo do prometne nesreče v Parecagu, kjer je 66-letna voznica zaradi nepravilne strani vožnje zapeljala levo izven vozišča in trčila v brežino. Vozilo se je prevrnilo na desni bok in zdrselo do desnega roba vozišča. Alkotest je pokazal 0,54 mg/l alkohola. Voznica se v nesreči ni poškodovala. Izdan ji je bil plačilni nalog.

V soboto ob 11.30 je na Šaredu 35-letni voznik avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v 73-letnega voznika skuterja. Ta je padel in se lažje poškodoval. 35-letniku so izdali plačilni nalog.

Ob 14.55 je pri ZD Lucija 61-letnik zaradi nepravilnega premika z avtomobilom trčil v parkiran avtomobil 37-letnika. Alkotest mu je pokazal 0,74 mg/l alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

V Postojni je prišlo do nesreče v soboto ob 18.05, ko je 59-letni voznik avtomobila, ki se je iz avtoceste vključeval na regionalno cesto proti Pivki, trčil v 46-letnega kolesarja, ki se je peljal iz Pivke proti Postojni. Kolesar je bil odpeljan v UKC Ljubljana, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti uvedli hitri postopek.

Ob 23.57 je prišlo do prometne nesreče na Kampelu, kjer je 49-letni domačin zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča trčil v prometni znak in se lažje poškodoval. Alkotest je pokazal 1,13 mg/l alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija