Dober kuhar nima gena za dobro kuhanje, ampak je oseba, ki ljubi hrano in pozna njene male skrivnosti. Pomemben del teh so vsekakor začimbe, ki jih lahko izkoristite pri vsaki jedi in jo tako naredite okusnejšo.
Da bi pričarali pravi okus popra, ni dovolj, če tega kupite mletega v vrečki ali steklenički. Najboljši je tisti v zrnu, ki ga zmeljete sami, tik preden ga dodaste jedi. Za različne jedi je praktična tudi rdeča paprika, ki je lahko sladka ali pekoča, odvisno od tega, kako pikantno hrano pripravljate. Če imate radi okus koromača, je mogoče kupiti njegovo seme, ki bo jedem dal sladkast okus. Uporablja se tudi kot začimba za klobase.
Garam masala je tradicionalna indijska začimba, najpogosteje pa jo sestavljajo črni poper, klinčki, cimet, kumina in kardamoma. Ruj se pogosto uporablja v perzijskih receptih, s svojim okusom pa spominja na limono. Prilega se omakam, solatam in rižu, dovolj pa je že kanček te začimbe.
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje iz goriške
Več kronike
UKRAJINA IZVEDLA OBSEŽEN RAKETNI NAPAD: Uničena je letalska baza na Krimu (FOTO, VIDEO)
U.G.
-
17.5.2024 ob 20:45
SLOVAŠKI PREMIER OSTAJA NA INTENZIVNI NEGI: V državi vlada vse večja politična napetost
T.R.
-
17.5.2024 ob 17:00
Novo iz Slovenije
PET KLJUČNIH KORAKOV ZA VARNOST: Veste, kako pravilno namestiti čelado? (FOTO)
N.J.
-
včeraj ob 09:36
NA TERMOMETRIH TUDI DO 27 STOPINJ CELZIJA: Le še danes suho, potem pa plohe in nevihte
N.J.
-
včeraj ob 09:24