VIRTUALNA INFORMATIVA 2021: Če vas zanima študij na UP, obiščite največji slovenski sejem izobraževanja in poklicev

Koper

V petek, 22. januarja, in soboto, 23. januarja 2021, bo Univerza na Primorskem (UP) nastopila na 13. Informativi, največjem slovenskem sejmu izobraževanja in poklicev, ki bo letos potekal v virtualni obliki. Dijake in ostale obiskovalce bodo na posebni platformi nagovarjali predavatelj in študenti posameznih študijskih programov ter strokovni sodelavci univerze. Na programu so tako predstavitve posebnosti študija na UP kot tudi trenutki za vprašanja, ki zadevajo prijavo na študij, izvajanje programov, možnost bivanja v študentskem domu, obštudijske aktivnosti ter karierno svetovanje. Spletna platforma dogodka je na voljo na www.informativa.si, vstop je brezplačen in povsem enostaven.

Vsaka fakulteta, članica Univerze na Primorskem, se bo predstavljala na svoji virtualni stojnici, na kateri bo na voljo informativno gradivo, hkrati pa bodo vzpostavljene tudi spletne video-klepetalnice, kjer se bodo študenti in zaposleni srečevali z obiskovalci.

Na osrednji stojnici UP bodo vsako uro potekale video-predstavitve oziroma webinarji s predstavitvami fakultet in z različnimi delavnicami.

Vse informacije o študiju na UP na enem mestu

Vsem, ki jih zanima študij na Univerzi na Primorskem, bodo na voljo vse informacije o študiju na UP na enem mestu.  Na voljo bodo informacije o možnosti študija humanistike in študijskih programov UP Fakultete za humanistične študije: študij jezikov in prevajanja, arheologije, zgodovine in geografije, medijev in komuniciranja. Tisti, ki jih zanima poklic managerja, bodo dobili vse informacije o študiju managementa na UP Fakulteti za management

Kogar zanima matematika, računalništvo, bioinformatika, biopsihologija, varstvena biologija in sredozemsko kmetijstvo, bo dobil informacije o vsebinah, ki jih ponuja UP FAMNIT. Možnosti, ki jih nudi študij turizma, bodo prestavili sodelavci UP Fakultete za turizem Turistica.

UP Fakulteta za vede o zdravju bo predstavila študij dietetike – prehranskega svetovanja, kineziologije – vede o gibanju, zdravstvene nege in fizioterapije. Vsi,  ki  jih zanimajo pedagoški študijski programi, se bodo o tem lahko izčrpno sezanili na predstavitvi UP Pedagoške fakultete, ki bo predstavila tudi nov umetniški študijski program.

Poleg sodobnih in interdisciplinarnih študijskih programov na UP bo predstavljena tudi pestra obštudijska dejavnost, ki poteka tako na fakultetah kot v okviru različnih centrov, kjer imajo študenti možnost dodatnega izobraževanja, sodelovanja na projektih, športnega udejstvovanja in rekreacije. V okviru Informative bo Vpisna služba Univerze na Primorskem predstavila vse informacije glede vpisnih postopkov, od potrebne dokumentacije do načina in rokov prijave.

Karierni center UP bo na voljo za nasvete in aktualne informacije glede načrtovanja kariere in kariernih usmeritev. Predhodno lahko rešite vprašalnik osebnega in profesionalnega razvoja in podali vam bodo povratno informacijo (v tem primeru vpišite poleg vašega e-naslova še INFORMATIVA2021). Predstavili vam bodo tudi pomen kompetenčnega portfolija, kot enega izmed orodij v pomoč pri načrtovanju karierne poti, Spletišče KC UP in Študentsko točko UP.

Predavanja tudi za širšo javnost

Tudi na letošnji Informativi predavatelji in drugi sodelavci UP ponujajo sklop predavanj za širše občinstvo. Tokrat se bodo prepletale teme s področja zdravstva, turizma, managementa, umetnosti, varstva narave, arheologije in jezikoslovja. Celoten program  si lahko ogledate na povezavi: https://www.upr.si/si/univerza/novice-in-obvestila/up-na-virtualni-informativi-2020-.

Deli novico: