V KOPRU SE ODPIRA DRSALIŠČE: Miklavževega sejma in Altroke Istre ne bo, ostajajo pa načrti za silvestrovanje

Koper

V Kopru so odpovedali četrtkovo zimsko edicijo Altroke Istra Gourmet Festival, odpovedan je Miklavžev sejem. Bodo pa v soboto, 27. novembra, v Taverni odprli drsališče. Starejši od 12 let bodo morali za obisk izpolnjevati pogoj PCT in nositi masko.

Za vzdušje v Kopru bo letos skrbela glasba po ulicah in praznična osvetlitev. Ta bo precej podobna lanskoletni. V Hlavatyjevem parku pri tržnici bo zaživel živalski vrt z velikimi 3D živalskimi motivi, Carpacciov trg bo krasila zlata oljka, utrdba Bastion pa bo dekorirana v obliki darila z rdečo pentljo. Okrašena bodo krožišča ob vstopu v mesto, Vojkovo nabrežje in Pristaniška ulica.

Čevljarsko in Kidričevo ulico bo razsvetljevalo utripajoče zvezdnato nebo, Verdijevo ulico in razgledišče nad Bastionom pa viseče svetleče krogle, vpete v verigo nad ulico in krošnje dreves. Titov trg bo krasila kočija in svetleči krogli, na Prešernov trg pa se letos vrača angleški napis Rad imam Koper, ki ob dotiku zažari v spremenjeni barvi.

Kardeljeva ploščad bo gostila svetlobnega jelenčka in 15 metrov visoko novoletno drevo s 30.000 prazničnimi lučkami in svetlobno verigo. Praznični videz mesta bo letos dopolnila okrasitev novega parka nad Muzejskim trgom. Za dodatno popestritev programa bodo poskrbeli ekipa Radia Capris in gostinska ponudba v lesenih hiškah.

Sicer so za letošnji december predvideli glasbeni program z vikend nastopi zasedb Hamo & Tribute 2 Love, Paul Grem, Joker Out, Primorski fantje,  Challe Salle, Luigi z bandom in Rewind Vasco Rossi Tribute ter Help! A Beatles Tribute Band. Sobotne in nedeljske dopoldneve naj bi popestril otroški program in prihodi decembrskih dobrih mož – Miklavža s koncertom Romane Kranjčan, Božička z nastopom Aloha Christmas Show Smooth Band-a in Ota Pestnerja ter dedka Mraza v sklopu Silvestrovanja za otroke in koncerta skupine Čuki. V načrtih prav tako za zdaj ostajata Božični sejem, ki naj bi potekal med 23. in 26. decembrom in silvestrovanje na Titovem trgu s koncertom skupin Ne me jugat ter Big Foot Mama.

V Kopru bodo lučke prižgali v soboto, v Izoli pa bodo praznične luči zažarele dan prej, v petek, park Pietro Coppo z drsališčem pa se bo spremenil v pravljični Ledeni otok. Kot so navedli v Turističnem združenju Izola, bodo poskrbeli tudi za pester spremljevalni program, saj bodo v prazničnem času od četrtka do nedelje na vrsti otroške predstave in glasbene točke, 4. in 5. decembra po tudi Miklavževa tržnica.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija