TI NASVETI PSIHOTERAPEVTOV SO LJUDEM SPREMENILI ŽIVLJENJE: Preverite, ali katerega izmed njih že upoštevate

Trendi

Če trpite za zobobolom, je normalno, da obiščete zobozdravnika in prav tako je normalno, da ob psihični bolečini obiščete psihoterapevta. Čeprav je tovrstna oblika pomoči že vedno precej stigmatizirana, pa se vseeno čedalje več ljudi odloči za obisk strokovnjaka, s pomočjo katerega lahko zaživijo bolj polno in izpolnjeno življenje. Tukaj je nekaj nasvetov, ki so jih ljudje prejeli na terapiji in ki so jim spremenili življenje.

1. Ljudje, ki se jezijo na vas, ko postavite osebne meje, so isti ljudje, ki bodo imeli koristi, če mej nimate.

2. "S terapevtko sem se pogovarjal o tem, kako pogosto kvarim prijateljstva, ker bi si mislim, da se v nekoga zaljubim, in ko ugotovim, da občutki niso resnični, razmerje končam." Pojasnila mi je, da je temu tako zato, ker nisem dobil dovolj pozornosti in spoštovanja med odraščanjem, zato tudi slučajno pozornost mešam z romantiko. Rekla mi je, da se moram naučiti, da si zaslužim, da me lepo obravnavajo tudi ljudje, s katerimi nisem v globljem partnerskem odnosu.

3. Občutki so kot valovi. Lahko jim pustimo, da nas nosijo, ali pa jih pustijo mimo. Ni dobrih in slabih občutkov.

4. Ne dovolite, da vas usmiljenje drži v zvezi z ljudmi, ki niso dobri za vas.

5. Ne morete spremeniti ali nadzorovati vedenja drugih ljudi, lahko pa vplivate na to, kako se odzivate na njihovo vedenje.

6. Če priznate, da potrebujete pomoč, še ne pomeni, da ste šibki. Sprejetje ponujene pomoči prav tako ne pomeni tega.

7. Ni se treba poniževati, poneumljati ali skrivati ​​svojega mnenja samo zato, ker je nekomu zaradi tega nerodno.

8. Ni vam treba trpeti ničesar in nikogar. Ali razrešite situacijo kot odrasla oseba ali se oddaljite. Življenje je prekratko, da bi trpeli.

9. Osebi vedno povejte, če vas je prizadela, ne zato, ker bi povzročili konflikt, ampak zato, ker boste zapravili veliko časa v čakanju, da se nekdo opraviči za nekaj, česar se morda sploh ni zavedal.

10. Ni narobe in sebično, če postavljate sebe na prvo mesto.

11. Ljubiti nekoga drugega bolj kot samega sebe vam ne bo nikoli prineslo sreče.

12. Pomembno je vedeti, kakšen človek si, svoje prednosti ali slabosti. Tako boste vedeli, kdaj ljudje na vas projicirajo lastno negotovost. Ljudje pri drugih pogosto vidijo tisto, kar jim na sebi ni všeč, ali so zavidajoči, v čem ste boljši, zato bodo storili vse, da vas bodo dotolkli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija