TESTIRANJA IZVEDLI NA DVORIŠČU: V Pivki perutninarstvu 32 novih okužb

Slovenija

V družbi Pivka perutninarstvo so med 250 zaposlenimi in pogodbenimi partnerji, ki so jih v petek testirali na okužbo z novim koronavirusom, potrdili 32 novih okužb. Skupaj imajo v podjetju 78 potrjenih primerov, so sporočili iz podjetja. Po njihovih podatkih v celotni družbi zaradi karantene ali okužbe odsotnih več kot sto ljudi.

Testiranje so v petek izvedli na dvorišču sedeža družbe, s čimer so, kot so včeraj sporočili, omogočili hitro in enostavno testiranje 250 zaposlenih ter pogodbenih partnerjev, ki dnevno opravljajo storitve na lokaciji družbe.

Čeprav nimajo še točnih podatkov o karantenah, ocenjujejo, da bo karantena odrejena za dodatnih deset oseb. Do sedaj je v karanteni 35 njihovih zaposlenih, ki niso okuženi, a so bili v tesnem stiku z okuženim. V celotni skupini bo zaradi okužbe ali karantene iz preventivnih razlogov skupaj odsotnih 113 zaposlenih. "S preventivnim testiranjem smo uspešno omejili morebiten nov prenos v okolje in podjetje, saj večina delavcev pred testiranjem ni imela nobenega simptoma," so zapisali.

Testiranje je pokazalo, da so posamezne okužbe znotraj podjetja tudi nepovezane in kažejo na prenos okužb iz okolja, so dodali. Ob tem so zapisali, da je skupina Pivka Delamaris s 550 zaposlenimi in podpornimi storitvami povezanih podjetnikov eden večjih zaposlovalcev regije, največji v živilsko predelovalni branži, kamor prihajajo na delo zaposleni iz različnih občin, največ iz domače, a tudi iz sosednjih velikih občin.

Napovedali so, da bodo ohranjali stroge preventivne ukrepe, nadaljevali bodo z merjenjem temperature, vodili pa bodo tudi evidenco bolezenskih znakov vseh zaposlenih. Poleg tega so včeraj prostore podjetja še dodatno prezračili in razkužili, tako se delo lahko s ponedeljkom nadaljuje skoraj nemoteno, so še zapisali v sporočilu medijem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kiki_86 |  21 .09. 2020 ob  09: 48
"S preventivnim testiranjem smo uspešno omejili morebiten nov prenos v okolje in podjetje, saj večina delavcev pred testiranjem ni imela nobenega simptoma,"
To pa je nevaren virus če moraš na testiranje da sploh ugotoviš, da imaš kao virus...
no comment