SOJENJE ZARADI 300 KG ZASEŽENEGA HEROINA V LUKI KOPER BREZ NAPREDKA: Kaj je razlog tokrat?

Koper

Na koprskem okrožnem sodišču bi se moralo danes nadaljevati sojenje obdolžencem za tihotapljenje 300 kilogramov heroina, ki so ga leta 2018 zasegli v koprskem pristanišču. Narok so sklenili v nekaj minutah, saj je eden od odvetnikov v zadnjem trenutku sporočil, da je zbolel. Eden od obtoženih je za sodišče še naprej nedosegljiv.

Sodni postopek proti Arisu Alibašiću, Gregorju Setnikarju in Aleksandru Vettorazziju se je zaradi zapletov glede sestave sodnega senata konec julija že tretjič začel znova. V novo obtožnico je tožilstvo vključilo tudi Enisa Kočana, ki se je od maja 2019 skrival pred roko pravice in je bil na Europolovem seznamu najbolj iskanih oseb, dokler ga 4. februarja letos niso prijeli v Španiji.

Na okrožnem sodišču v Kopru je bil danes sklican prvi narok po sodnih počitnicah. Predsednik senata je ugotovil nekaj novih težav. Kočan je danes dejal, da ne ve, česa je obtožen. Zatrdil je, da zelo slabo sliši in da brez slušalk ne more slediti sojenju. Ker je njegov zagovornik Boris Grobelšek obvestil predsednika sodnega senata, da je pri zdravniku, so narok prekinili.

Poleg tega na sodišče znova ni bilo Vettorazzija. Z njim sodišče nima stikov, odkar so ga junija lani izpustili iz pripora. Kot je danes povedal predsednik senata, so ga s koprske policijske uprave obvestili, da Vettorazzija na naslovu, kjer so mu poskusili vročiti vabilo na sojenje, nihče ni videl že od leta 2019. Poleg tega so ugotovili, da telefonska številka, ki jo je uporabljal, ne obstaja več.

Sojenje se bo nadaljevalo 18. oktobra. Novih prič še ne bodo povabili, saj bodo morali najprej Kočanu predvajati ali prebrati dolg Vettorazzijev zagovor z začetka sojenja.

Aprila 2018 so v Kopru na turški ladji zasegli 302 kilograma izjemno čistega heroina, ki bi ga tihotapci po oceni tožilstva lahko prodali odvisnikom za do 63 milijonov evrov. 25 vreč mamila je bilo skritih v zabojniku, ki je sicer vseboval vreče lepila za keramiko. Tega je Vettorazzijevo podjetje naročilo v Iranu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija