POSESTVO BUŽEKIJAN ITALIJANSKEMU INVESTITORJU? Raiffeisen Leasing je našel kupca (VIDEO)

Slovenija

Na celjskem sodišču se je te teden začelo sojenje odvetniku Miru Senici, njegovi tajnici Olgi Zaviršek, nekdanji prvi dami Vegrada Hildi Tovšak in nekdanji direktorici družbe Bužekijan Blanki Muster, v zadevi Delamaris. Epilog pa bo očitno dobila tudi nepremičninska zgodba s turistično kmetijo Bužekijan, ki se je pričela istega leta kot zadeva Delamaris. Leta 2017 je posest prišla v roke Raiffeisen Leasinga. Ta je po poročanju Dela našel kupca.

Na sojenju v zadevi Delamaris Senici očitajo, da je Tovšakovo napeljal k zlorabi položaja na škodo Vegrada tako, da je ta kupil za 13,5 milijona evrov Delamarisovih delnic, za svetovanje in posredovanje pri poslu pa plačal družbi Bužekijan 1,35 milijona, a naj bi denar dejansko pristal pri Senici.

Senici tožilstvo očita pranje denarja in napeljevanje k zlorabi položaja, Tovšakovi zlorabo položaja, Musterjevi pa pomoč pri tem kaznivem dejanju. Seničevo tajnico Zavirškovo tožilstvo obtožuje pomoči pri pranju denarja.

In tu je še posestvo Pernula nad strunjansko dolino oziroma turistična kmetija Bužekijan, ki je pridobila gradbeno dovoljenje za zaščitenem kmetijskem zemljišču. 33.000 kvadratnih metrov veliko posestvo je leta 2017 prišlo v last Raiffeisen Leasinga, zdaj pa jim je uspelo najti kupca. Kot so navedli za portal Delo, naj bi bil posel sklenjen v mesecu dni, kdo je kupec in koliko bo plačal za posestvo, ne razkrivajo.

Po neuradnem poročanju Dela gre za italijanskega kupca. Objekt je legaliziran. Na njem stojijo trije objekti v velikosti 1368 kvadratnih metrov.

Posel z Delamarisovimi delnicami se je odvil leta 2007, v začetku istega leta pa je bila tudi ustanovljena družba Bužekijan, ki jo je ustanovil Edi Bužekijan iz Lucije, ki je bil tudi prvotni lastnik zemljišč, na katerih je zraslo posestvo Pernula. Zemljišča je nato prenesel na družbo Bužekijan.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija