POHIŠTVENO PODJETJE SECOM OGOLJUFALO NAJMANJ 91 KUPCEV: Prijave še vedno prejemajo

Kronika

Kriminalisti so na podlagi utemeljenih razlogov za sum, da je bilo storjenih več kaznivih dejanj poslovne goljufije, na krško tožilstvo ovadili podjetje z območja Policijske uprave (PU) Novo mesto, ki se ukvarja z dobavo in vgradnjo pohištva. Oškodovalo naj bi najmanj 91 oseb in jim skupaj povzročilo za 260.000 evrov škode, so sporočili.

Predkazenski postopek, ki ga usmerja tožilstvo, je še v teku, saj zoper podjetje še vedno prejemajo prijave, so še sporočili s PU Novo mesto.

Po poročanju 24ur.com gre neuradno za podjetje Secom iz Krškega. Na sporno poslovanje omenjenega podjetja je oktobra lani opozoril tudi Tržni inšpektorat RS. Ugotovil je namreč, da podjetje po prejemu avansnega plačila ne dobavi blaga ali ga ne dobavi v celoti ter da ne vrača plačanega avansa.

Podjetju, ki je nudilo dobavo in vgradnjo PVC-oken in PVC-vhodnih vrat, senčil in komarnikov, je inšpektorat zato izdal več upravnih opozoril in odločb. Zoper podjetje je bilo zaradi nespoštovanja izdanih odločb uvedenih tudi več izvršilnih postopkov. Inšpektorat je ugotovil še, da Secom od 12. oktobra na sedežu podjetja ni več dosegljiv.

Po poročanju 24ur so sedež podjetja preselili na domači naslov direktorja Mladena Žerjava. Mnogi naj bi Žerjavu in merilcu podjetja Mateju Strnadu plačali 100-odstoten avans, večinoma zaradi pritiskov, da se surovine dražijo in jim sicer ne morejo zagotoviti te cene.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  28 .01. 2023 ob  09: 27
in kaj zdaj, so mogoče že odprli novo podjetje