OD NEDELJE ZAPORA MED NANOSOM IN VIPAVO V SMERI LJUBLJANE: Oktobra še zapora v smeri Nove Gorice

Vipavska dolina

Dars bo predvidoma v nedeljo zaradi gradbenih del vzpostavil zaporo hitre ceste med cestninsko postajo Nanos in izvozom Vipava v smeri Ljubljane, po načrtih pa bo trajala do 7. oktobra. Med 7. in 21. oktobrom bo nato sledila še zapora v smeri Nove Gorice, so sporočili z Darsa.

Poleg rušitve in preureditve cestninske postaje Nanos bosta v sklopu gradbenih del obnovljena tudi voziščna konstrukcija hitre ceste Razdrto-Vipava ter razcep Nanos.

V času zapore bo obvoz urejen po vzporedni regionalni cesti, tranzitni tovorni promet pa bodo preusmerili iz Italije prek Fernetičev na avtocesto A3 in naprej proti primorski avtocesti A1 oziroma obratno.

Že predvidoma v sredo bo Dars do 21. oktobra medtem zaprl krak razcepa Nanos, ki se s primorske avtoceste A1 iz smeri Kopra odcepi proti Novi Gorici. Obvoz bo potekal prek avtocestnega priključka Razdrto na primorski avtocesti.

Napovedana zapora je sicer sprožila nasprotovanje v Občini Vipava, predvsem pa se nad napovedano zaporo pritožujejo prebivalci Podnanosa, ki so imeli pred leti težave zaradi gostega tovornega prometa po magistralni cesti. Po letu 2009, ko so odprli hitro cesto preko Rebernic, se je stanje izboljšalo.

Vipavska občina in Dars sta se sicer še pred začetkom gradnje hitre ceste preko Rebernic dogovorila, da bo popravljena močno poškodovana magistralna cesta, ki so jo težki tovornjaki ob gradnji hitre ceste še dodatno poškodovali. Doslej je bil popravljen le manjši del ceste, preostali del pa je plazenje terena pod viaduktom Boršt še dodatno uničilo.

Deli novico:

kol6 |  13 .09. 2018 ob  13: 56
Ali pri nas zaračunavamo vinjete in komaj gradimo avtoceste?
peter |  13 .09. 2018 ob  13: 31
Za enak čas naj zaprejo LJ obvoznico v eno smer, potem pa še enak čas v drugo.