MLADI KRAŠEVEC PRIZNAL KRIVDO ZA TRAGIČNO NESREČO: Namesto v zapor bo opravil 910 ur dela v splošno korist

Kronika

Kraševec, ki je sredi januarja 2019 med Dornberkom in Branikom povzročil hudo prometno nesrečo, v kateri sta življenje izgubila zakonca iz Nove Gorice, je pred dnevi na novogoriškem okrožnem sodišču priznal krivdo za povzročitev prometne nesreče. Namesto 15-mesečne zaporne kazni bo opravil 910 ur dela v splošno korist.

Fotografija je simbolična.

Takrat 21-letni voznik osebnega vozila iz okolice Sežane je vozil iz Dornberka proti Braniku. Med vožnjo na omenjeni relaciji ga je zaradi neprilagojene hitrosti na desnem ovinku na spolzkem in vlažnem vozišču zaneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v nasproti vozeče osebno vozilo, ki ga je vozil 74-letni voznik. V njegovem vozilu je bila tudi 65-letna sopotnica, ki je podlegla telesnim poškodbam na kraju prometne nesreče.

74-letni voznik je utrpel hude telesne poškodbe, zaradi katerih je v bolnišnici umrl v začetku marca leta 2019. V nesreči je bil prav tako poškodovan mlajši povzročitelj prometne nesreče. Slednjemu je novogoriško tožilstvo po preiskavi, ki je trajala dve leti, očitalo povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Pred dnevi so na novogoriškem okrožnem sodišču razpisali predobravnavni narok, na katerem se je sodišče seznanilo s sporazumom o priznanju krivde, ki ga je zdaj 24-letni Kraševec sklenil s tožilstvom ter tako priznal krivdo za očitke iz obtožbe. Tožilstvo je zanj predlagalo 15-mesečno zaporno kazen, ki pa bi jo lahko v dveh letih odslužil z 910 ur dela v splošno korist. Poleg tega je predlagalo tudi polletno prepoved vožnje motornih vozil B kategorije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  03 .11. 2021 ob  17: 10
455 ur je vredno človeško življenje!