LOV ZA MORILCI TRŽAŠKEGA ZLATARJA: Iščejo še tri Srbe

Kronika

Nadaljuje se iskanje domnevnih morilcev 75-letnega Alda Carlija z Opčin. Kot smo poročali včeraj, je zadnjega dne v letu policija aretirala 45-letno srbsko državljanko, z mednarodno tiralico pa išče še dva moška in žensko, prav tako iz Srbije, za katerimi so se izgubile vse sledi.

Italijanska policija z mednarodno tiralico išče tri Srbe, ki naj bi lani v noči iz 19. na 20. december umorili 75-letnega Alda Carlija z Opčin. Za krut zločin so že osumili in aretirali 45-letno Ljubico Kostić, ki je leta poslovala z žrtvijo. Kot piše Il Piccolo, naj bi nekdanji zlatar in 45-letnica na črno trgovala z dragocenimi predmeti, vpletene pa naj bi bile tudi spolne usluge.

Od štirih osumljencev, ki naj bi bili vpleteni v umor, je policija izsledila le Kostićevo. Obtožena je sodelovanja pri umoru, čeprav trdi, da s primerom nikakor ni povezana. Preiskovalci so preko telefonskih izpiskov sicer že potrdili, da se je 45-letnica v času zločina nahajala v bližini Carlijeve vile, ne vedo pa še, kakšna naj bi bila njena vloga pri umoru.

Preiskovalci so ugotovili tudi, da naj bi Kostićeva v svojem domovanju v kraju Quarto d'Altino gostila vsaj enega osumljenca. Morda ravno žensko, ki jo preiskovalci v povezavi z zločinom iščejo skupaj z dvema srbskima državljanoma, in s katero naj bi bila Kostićeva v sorodu. Odvetnik Ljubice Kostić Paolo Codiglia bo danes sicer zaprosil za preklic pripora.

Spomnimo, da so decembra zločinci 75-letnega zlatarja zadavili v vili na Opčinah. Motiv še ni povsem znan, namiguje pa se, da bi bil lahko povezan z umazanimi posli žrtve in iskane Srbkinje. Z njo naj bi se moral Carli dobiti nekaj ur po zločinu in preveriti določene račune in dokumente. Trenutno gre sicer le za hipoteze, saj je preiskava še v teku, piše časnik.

Deli novico:

istrija |  09 .01. 2018 ob  09: 57
srpska posla...po celi evropi isto ropi,isiljevanja in umori..nic novega...(povdarim niso vsi srbi isti)
Izola |  09 .01. 2018 ob  09: 18
Sej na drug nacin niti neznajo prezivet... kaksen minister takav narod! Je bilo vedno tako..
Cezar |  09 .01. 2018 ob  04: 50
Iz prve sem trdil, da gre za turške mešančke (Srbe). Vsi ropi po Italiji so njihovo maslo. Upam, da zmaga Lega in nažene to nexsnago z Italije.
kagumer |  08 .01. 2018 ob  16: 41
So napredovali - iz Semedelske pošte so šli na Opčine....
Istrijan |  08 .01. 2018 ob  15: 46
Kdu ce drug kot "braca Srbi"!!!!