HOTEL DELFIN KRŠIL UREDBE O SKLADIŠČENJU NEVARNIH TEKOČIN: Takšne ukrepe je izdal okoljski inšpektor

Izola

Okoljski inšpektor je hotelu Delfin, iz katerega je v morje v izolski marini odteklo okoli 30.000 litrov kurilnega olja, izdal odločbo zaradi kršitev uredbe o skladiščenju nevarnih tekočin v nepremičnih skladiščih. Po njej mora akreditirani izvajalec preverjati ukrepe za preprečevanje iztekanja nevarnih tekočin.

Inšpektor je s to odločbo hotelu Delfin naložil, da mora zagotoviti preverjanje ukrepov za preprečevanje iztekanja nevarnih tekočin iz podzemnega nepremičnega rezervoarja. Gre za občasni pregled in prvi pregled izpraznjenega nepremičnega rezervoarja. Ob tem morajo popraviti načrt ravnanja z nevarnimi tekočinami, s katerim se določijo ukrepi za preprečevanje iztekanja ali razlitja nevarnih tekočin v okolje, so danes sporočili iz inšpektorata.

V hotelu so medtem že izvršili odločbo inšpektorja, s katero mu je odredil izvedbo sanacije podzemnega jaška, v katerem so cevovodi ter oprema za polnjenje, praznjenje in prečrpavanje kurilnega olja iz rezervoarja v kurilnico in iz katerega je olje izteklo v okolje. To so morali popraviti tako, da se ob iztekanju iz cevovodov lahko prepreči nenadzorovano razlivanje nevarne tekočine v okolje.

Gorivo je decembra lani iz hotela izteklo zaradi okvare na novo nameščenega ventila. Sprva so domnevali, da gre za približno 3000 litrov, pozneje so ugotovili, da je količina približno desetkrat tolikšna. V začetku junija so v okolici hotela izvrtali 13 vrtin in olje našli v treh. Podjetje Sirio je postavilo posebno pregrado med kopalnim delom in marino, vzorci vode, odvzeti s kopališča Delfin konec maja, pa niso pokazali vsebnosti mineralnih olj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  10 .06. 2023 ob  13: 39
In tako je ztastel Simonovičev vikend.
solinar |  09 .06. 2023 ob  22: 00
21
E moj inšpetor. Take birokratske odločbe nam v tej situaciji ne pomagajo popolnoma nič. Pogruntajte rajši način, kako to kurilno olje spraviti iz zemle.