ZNANO, KAKO JE PRIŠLO DO TRAGEDIJE V PRAGI: Šlo je za nesrečo; 17-letnik je bil vrhunski športnik

Kronika

Poreška srednja šola Mate Balota žaluje ob smrti 17-letnega dijaka, ki je umrl na maturantskem izletu v Pragi, potem ko je izvedel nevaren skok, imenovan 'parkour' in padel skozi okno. Na šolo prihaja tudi psihološka pomoč.

Srhljiva tišina je danes vladala okoli srednje šole Mate Balote v Poreču. Ni bilo slišati običajnega šolskega mrmranja in smeha. Bele vrtnice in več kot sto lampijonov pričajo o grozi, ki je doletela ne samo šolo, ampak tudi celotno skupnost. Lampiončke so prižgali profesorji, dijaki, starši in vsi, ki so poznali tragično preminulega 17-letnika, dijaka tretjega letnika te šole, ki je umrl na šolskem izletu v Pragi, poroča 24sata.hr.

"Zjutraj so bili vsi v šoli globoko pretreseni. To je šok za vse nas. Prvi dve šolski uri smo razredničarke, pedagoginja, psihologinja in jaz vsem otrokom izrekli sožalje ob izgubi. V ponedeljek je pouk potekal, kolikor je bilo sploh mogoče v tej tragični situaciji. Učencem smo povedali, da imajo z naše strani vso podporo. Je pa težko, pretežko," je dejal ravnatelj šole Krešimir Bronić. Pravi, da je na tej šoli že od leta 1995 in prvič se je zgodilo, da je otrok, učenec te šole, izgubil življenje na izletu. O dijaku je dejal, da je pravi športnik.

Usoden skok na napačnem mestu

"Ta otrok je bil vrhunski športnik. Prebral sem poročilo o vzroku smrti. Ne vem, ali je učenec tisti 'parkour trik' izvedel že kdaj prej, a tisti večer ga je očitno naredil na napačnem mestu. In življenje je izginilo," so besede ravnatelja.  

17-letnik je umrl po padcu z velike višine. "Policija je na podlagi očividcev ugotovila, da je šlo za nesrečo," je sporočila hrvaška veleposlanica na Češkem Ljiljana Pancirov.

"Mladenič je preskočil ograjo na balkonu ob restavraciji v petem nadstropju in najverjetneje želel izvesti trik 'parkour'. Gre za spretnost premagovanja določenih ovir. Na žalost je med tem skokom padel skozi odprto okno," je še povedala, poročajo hrvaški mediji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija