WINGS FOR LIFE: Skupinski tek z aplikacijo v organizaciji UP

Koper

Prvo nedeljo v maju (7. maja) že nekaj let zaznamuje tek Wings for life, ki poteka na tri načine – na večjem dogodku, kjer tekače lovi zasledovalno vozilo (ta bo v Ljubljani) ali pa z aplikacijo. To lahko uporabi vsak, ki se bo v nedeljo ob 13.00 odpravil na tek, lahko pa se pridruži enemu od t. i. "app run" organiziranih tekov z aplikacijo, kjer vas lovi virtualni avtomobil.

Foto: Jaka Ivančič

Letos bo tovrstni tek prvič potekal ob morju v organizaciji Šport UP, ki na Univerzi na Primorskem skrbi za rekreacijo študentov in zaposlenih. Tekli bodo od stavbe UP FTŠ Turistica do zadnjega pomola portoroške plaže (krajši tek, obračališče po 2 km) ali pa do Seče (daljši tek, 4,4 km v eno smer).

S tekom želijo najprej spodbuditi študente in zaposlene k dodatni rekreaciji ter prijetnem druženju, predvsem pa pomagati pri dobrodelnem projektu, saj se zavedajo pomena podpore dobrim raziskovalnim projektom. Pri tem želijo k skupnemu teku povabiti lokalne in regionalne tekače, ki se za tek v prestolnici niso odločili, bi pa raje tekli v družbi. Vsi pa bodo sledili sloganu teka – tečem za tiste, ki ne morejo.

V poseben navdih bo ambasador ŠportUP Wings for life World Run 2023 – App Campus Run UP, in sicer alumni Aljoša Habjan, diplomant Aplikativne kineziologije UP FVZ. Aljoša se je tekom študija težko poškodoval in postal tetraplegik. Kljub temu je vztrajal in opravil vse manjkajoče predmete in vsebine ter decembra 2022, pod mentorstvom doc. dr. Mateja Plevnika uspešno zagovarjal zaključno nalogo z naslovom "Gibalna/športna aktivnost tetraplegikov". Njegova zgodba o nesreči, ki ga ni ustavila, bo zagotovo motivacija za vsakogar.

Prijavo na tek opravite prek aplikacije teka, kjer tudi opravite donacijo v višini 15,00 eur (tukaj). Drugih stroškov s pridružitvijo organiziranemu teku ni, UP Pedagoška fakulteta pa bo poskrbela tudi za animacijo in varstvo otrok tekačev (od dopolnjenega 5. leta, s predhodno prijavo tukaj).

Za vse tekače bosta po teku na voljo pijača in prigrizek na terasi UP Turistice, kjer se lahko podružijo in podelijo vtise.

Vse informacije TUKAJ.