VEČ ZNANEGA O SMRTONOSNEM TRKU V MOST: Ladja je izgubila nadzor zaradi izpada elektrike (VIDEO)

Kronika

Potapljači so v sredo iz potopljenega poltovornjaka v reki Potapsco pri Baltimoru potegnili dve trupli, iskanje preostalih štirih pogrešanih po zrušenju mostu Francis Scott Key pa so za zdaj prekinili zaradi nevarnih razmer za potapljače, je sporočila policija ameriške zvezne države Maryland.

Poveljnik policije polkovnik Roland Butler je po poročanju ameriške televizije CNN zagotovil, da bodo z delom nadaljevali, ko se bodo razmere izboljšale. Pod vodo ostaja še več vozil.

Nacionalni odbor za varnost v transportu ZDA (NTSB) je v sredo nadaljeval s preiskavo nesreče z zaslišanjem prič in tehničnim pregledom ladje, nad katero je posadka v torek zgodaj zjutraj izgubila nadzor, ladjo pa je nato zaneslo v enega od nosilnih stebrov mostu, ki se je porušil.

Posadka je v torek zjutraj ob 1.26 po lokalnem času pristaniške oblasti obvestila, da je izgubila nadzor nad ladjo zaradi izpada elektrike, nakar so za vozila takoj zaprli dostop do avtocestnega mostu in s tem preprečili večje število žrtev.

Takoj po nesreči so iz vode potegnili dve osebi, pogrešali so jih še šest, v sredo pa so odkrili dve trupli. Tudi za preostale štri pogrešane praktično ni več upanja na preživetje. Šlo je za delavce, ki so čez noč, ko ni veliko prometa, izvajali vzdrževalna dela na mostu.

Namestnik poveljnika obalne straže ZDA admiral Peter Gautier je sporočil še, da je ladja Dali prevažala 4700 kontejnerjev iz pristanišča Baltimore na poti proti Aziji, med katerimi je bilo 56 kontejnerjev z nevarnimi snovmi. Zagotovil je, da sta z ladje padla le dva kontejnerja, ki nista vsebovala ničesar nevarnega.

Ameriški minister za transport Pete Buttigieg pa je v sredo novinarjem povedal, da bo imela nesreča velike posledice za gospodarstvo Baltimora, regije in za celotne ZDA. Pristanišče Baltimore, ki je največje za pretovor avtomobilov v ZDA, ostaja zaprto.

Po ministrovih besedah se osredotočajo na odprtje pristanišča, obnovo mostu in odpravljanjem težav v dobavnih verigah ter prometu. Predsednik ZDA Joe Biden je po nesreči zagotovil, da bo obnovo mostu pokril zvezni proračun.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  28 .03. 2024 ob  20: 59
Je res da je čudno in veš kaj je še bolj čudno? To da dela v luki.
vseved |  28 .03. 2024 ob  16: 52
-1
JKD, zanimivo,da je prav tvoj bratranec posnel eksplozije na mostu.
vseved |  28 .03. 2024 ob  16: 24
JKD, možno da so palestinci dvignili most v zrak,ravno ko je ladja plula tam.
JKDWingChun |  28 .03. 2024 ob  16: 02
Vseved lej ja se zgodi. Ampak ce ti pravim da imam dokaze o eksplozijah na mostu zaeadi katerih se je moat dejansko zrusil in ne zaradi trka ladje. Trk ladje mislim da ze dolgo gradnje mostov cez reke in morja nacrtujejo in izbirajo posebej materjale. Tako da tu je BULLSHIT
vseved |  28 .03. 2024 ob  15: 02
JKD se zgodi.Tudi mi smo pred davnimi 30 leti z ladjo Splošne plovbe poškodovali most v New Orleansu
JKDWingChun |  28 .03. 2024 ob  14: 28
Se zgodi?
Samo za informacijo, moj bratranec živi blizu Baltimora a dela prav v Baltimoru in glej ga zlomka, imam posnetke od njega ki kažejo eksplozije na raznih delih mosta.
Torej še ena od ameriških for za spet nek neumen izgovor,kot je bil napad na WTC in Pentagon. Laži take da smrdijo še dandanes. Tudi tam so se našli posnetki,ki kažejo eksplozije ( nameščene eksplozije). Torej amerika sama sebi pljuva v krožnik z izgovori o terorističnih napadih in kao ups bala ladja se je zaletela in most se je zrušil. To so take laži kot da bi ti narkoman cel zviznjen govoril da se ga ne nabija več, gledat ne more.
vseved |  28 .03. 2024 ob  11: 15
Se zgodi.