V PIRAN PRIHAJAJO VELIKA HOLLYWOODSKA IMENA: Snemali naj bi Morgan Freeman, Halle Berry in Scarlett Johansson

Piran

Piran bo med 19. septembrom in 4. oktobrom 2022 prizorišče snemanja tujega filma. Ko smo objavili novico, da ustvarjalci filma iščejo statiste, si verjetno nihče ni predstavljal, za kako pomembno snemanje bo šlo. V Piran namreč po naših neuradnih, a zanesljivih podatkih, prihajajo velika hollywoodska imena, med katerimi se omenjajo Morgan Freeman, Halle Berry in Scarlett Johansson.

Da v Piran kmalu prihajajo igralci svetovnega kova, je včeraj na družbenem omrežju Twitter razkril Jaka Tomc, slovenski pisatelj, pesnik in založnik. Kot je zapisal, naj bi v filmu sodelovali oskarjevci Morgan Freeman, Halle Berry in Scarlett Johansson.

Da ne gre za zgodnjo prvoaprilsko šalo, so nam neuradno povedali tudi viri blizu občine. O imenih sicer niso želeli govoriti, a so potrdili, da v Piran prihajajo priznani hollywoodski igralci. 

Občina Piran je v tem tednu na svoji spletni strani sicer objavila novico o zaporah cest, ki bodo posledica snemanja filma. V zapisu je razkrila, da bo Piran postal kulisa igranega celovečernega akcijskega filma. "Vrhunska tuja snemalna ekipa bo obiskala staro mestno jedro z namenom snemanja zahtevnih kaskaderskih kadrov," so zapisali.

Ekipa produkcijske hiše PAKT MEDIA bo tako za logistične potrebe in varno izvedbo snemanja med 19. septembrom in 4. oktobrom izvajala poseben prometni režim, kar pomeni, da bo občasno omejevala dostop do snemalnih lokacij, po principu občasnih do 15-minutnih popolnih zapor cest, trgov in ulic.

15-minutne popolne zapore

Na piranski občini zagotavljajo, da stanovalcem Pirana dostopanje do svojih prebivališč ne bo v nobenem primeru onemogočeno, bo pa le občasno časovno omejeno.

Predvidene lokacije snemanja so Prešernovo nabrežje (Punta)–Ulica svobode, Trubarjeva ulica, Tartinijev trg, Pristaniška ulica, Bolniška ulica, Trg 1. Maja z Gregorčičevo, Verdijevo, Trubarjevo in Kosovelovo ulico, Vidalijeva ulica z Obzidno ulico (Porta Dolfin), Trg Bratstva s Tomšičevo in Župančičevo ulico (Porta Marciana), Cankarjevo nabrežje, Kidričevo nabrežje in Dantejeva ulica.

15-minutne zapore pa bodo predvidoma potekale od ponedeljka do petka, izven dostavnega časa, tj. med 10. in 18. uro, za Cankarjevo nabrežje, Kidričevo nabrežje in Dantejevo ulico ter od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro za ulice in trge. Ob sobotah in nedeljah pa snemanje ne bo potekalo, zato se tudi zapore ne bodo izvajale.

Oteženo parkiranje na Fornačah

Spremenjen parkirni režim bo veljal tudi na Fornačah. Občina lastnike vozil s parkirnimi abonmaji parkirišča Fornače naprošajo, da v omenjenem obdobju v primeru zasedenosti parkirišča Fornače svoja vozila parkirajo v garažni hiši Fornače, kjer bo zagotovljeno ustrezno število nadomestnih parkirnih mest. "Ob vstopu v garažno hišo vzemite parkirni listek, ki ga boste brezplačno validirali na blagajni pri izhodu, pri čemer se boste morali izkazati z veljavnim abonmajem za parkirišče Fornače," sporočajo z občine.

To sicer ne bo prvič, da bo Piran gostil tako pomembno snemanje in velika hollywoodska imena. Že pred 33 leti je namreč v tem obmorskem biseru potekalo snemanje s Piercom Brosnanom in Petrom Ustinovim.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  11 .09. 2022 ob  14: 18
-9
Evo, pet bedakov nasicenih z grafen oksidom mi je dali minuse.
manemebasat |  10 .09. 2022 ob  17: 52
-12
Preklet kriminalec je delal reklamo za cepljenje. Gnusoba!