Na carinskem pomolu v Izoli je včeraj dišalo po morskih dobrotah, na svoj račun pa so prišli tudi ljubitelji mesa in brezmesnih jedi. Na stojnicah kulinaričnega dogodka "Pomol okusov" je slastne jedi in pijače predstavilo dvajset lokalnih ponudnikov, med njimi so bili tudi gostje iz Idrije.
V IZOLI JE DIŠALO PO MORSKIH DOBROTAH: "Pomol okusov" tudi tokrat obiskovalce razvajal z bogatim naborom istrskih jedi (FOTO)
Izola
Ljubitelji morske hrane so lahko uživali v pedočih, sardelah na žaru, ocvrtih sardelah, tuninem karpaču, morskih hladnih predjedeh, kot so mediteranski tacosi, bakala in hobotnica v solati.
Ljubitelji mesa pa so lahko izbirali med govejo tagliato, paninom z zorjeno govedino ali zgolj pršutom. Idrijci so navduševali z lokalno specialiteto, tradicionalnimi žlikrofi, ki so jih ponudili tudi v brezmesni različici. Lačni pa niso bili niti obiskovalci, ki ne jedo mesa, saj so gostinci ponujali tudi vegetarijanske jedi iz izolskega podeželja, kot je polenta z artičokami.
Utrinke živahnega dogajanja si lahko ogledate v fotogaleriji.
Komentiraj
Regional priporoča
Zadnje z obale
Zadnje iz goriške
Več kronike
V TRSTU EVAKUIRALI SUPERMARKET: Nekaj kupcev in uslužbencev je obšla slabost
T.R.
-
7.5.2024 ob 21:10
IZ NEZNANEGA RAZLOGA STOPILA PO GASU: S sopotnico sta trčili v drevo, obe odpeljali v bolnišnico
T.R.
-
7.5.2024 ob 13:16
Več trendov
Novo iz Slovenije
SLOVENSKI ŠTUDENTI V PROTEST: Pozivajo Univerzo, naj se opredeli do dogajanja v Gazi
U.G.
-
včeraj ob 22:15
ZELENA LUČ SPREMEMBAM PRI OBVEZNIH ZAVAROVANJIH V PROMETU: Kaj to pomeni za naše denarnice?
T.R.
-
včeraj ob 12:30