V ISTRI BO ZRASEL PRESTIŽEN HOTEL: Omogočil bo 600 novih zaposlitev; kdaj bo končan?

Istra

Družba Valamar in gradbeno podjetje Kamgrad sta v četrtek podpisala pogodbo o nadaljevanju gradnje letovišča Pical v Poreču, piše hrvaški Poslovni dnevnik. Največja posamezna naložba v hrvaški turizem je vredna 139 milijonov evrov, letovišče pa bodo končali predvidoma do konca naslednjega leta.

Projekt gradnje prestižnega hotela s kongresnim centrom je stekel konec 2019, a je bil zaustavljen marca 2020 ob izbruhu pandemije covida-19, potem pa je Valamar njegovo nadaljevanje preložil še zaradi energetske krize ter visokih cen surovin in materialov.

Družba Valamar Riviera, v kateri imajo največjo vlogo avstrijski vlagatelji, se je sredi minulega leta odločila projekt obuditi.

"Hotel Pical je bil včasih eden najboljših hotelov na Jadranu. Ponosen sem, da nadaljujemo to naložbo, ki bo v Poreč prinesla kakovosten celoletni turizem in zagotovila nova kakovostna delovna mesta," je v četrtek ob podpisu pogodbe dejal predsednik Valamarjeve uprave Željko Kukurin.

Petzvezdični hotel s kongresnim centrom bo zaposloval okoli 600 ljudi. Čeprav bodo gradbena dela končali predvidoma do konca 2025, bodo predprodajo, zaposlovanje in izobraževanje delavcev začeli že letos.

Hotel Pical bo imel 513 namestitvenih enot, kongresni center z večnamensko dvorano za do 1200 udeležencev ter zunanje in notranje bazene. V sklopu hotela bo delovalo deset restavracij in barov ter wellness center, na več kot 1200 kvadratnih metrih bodo na voljo tudi izobraževalna igralnica, otroška igrišča in animacijski program, namenjen družinam.

Plaža Pical, sprehajališča, pokriti bazen ter vse športno-rekreacijske in zabavne vsebine bodo odprti za širšo javnost, kar pomeni, da jih bodo lahko uporabljali tako hotelski gosti kot obiskovalci in domačini.

Valamar sicer gradi tudi novo letovišče v Suhi Punti na otoku Rab. V prvi fazi bodo vanj vložili 54 milijonov evrov, zaposloval pa bo 235 ljudi. Odprtje letovišča pod znamko Valamar Collection načrtujejo za leto 2025.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  18 .03. 2024 ob  08: 54
Slovenceljni perejo nakradeno denar.
V Kanegri in Savudriji, že čez 300 M.
Nema problema lopovi in prodajalci so vedno na prostosti.
ManofSteel |  16 .03. 2024 ob  13: 19
11
Hrvati dojemajo, da od social turizma ni kruha in posledično gradijo prestižne hotele. Pri nam pa imamo "ponos" turizma avtokamp Jadranka v Izoli in ruševino nekdanjih propadli tovarn. Važno, da imamo pri ladjedelnici im v Marini plac za prenovo plovil, ki nimajo nobene istrezne zaščite. Vsi rakotvorni delci letiho po zraku in pol bluzijo o eko turizmu?! Bwahahahaha
Faking retardirani komiji preoblečeni v zelene.
Delavec dela z vso zaščito in raja se kar sprehaja mimo, kao problem so CO2 ipd. Sranja!
Ko živiš med debili to so šele frustracije!
siviovcar |  16 .03. 2024 ob  12: 19
13
V Hrvaški Istri bi lahko napisali !!! " Novinarji "