Zakol prašiča v času od decembra pa vse tja do februarja, odvisno od polne lune, je bil za vsako družino poseben dan, neke vrste domač praznik. Pri tem opravilu so sodelovali vsi člani družine. Medtem ko so moški rezali prašičje meso na dele za različno uporabo, so se ženske lotile priprave kosila, ki je bilo vedno iz svežih svinjskih jeter s polento.
Potrebujemo:
Sveža svinjska jetra (količinsko po želji), večjo čebulo, oljčno olje, belo vino (malvazijo), sol, poper in krušne drobtine po potrebi.
Priprava:
Na oljčnem olju popražimo na sesekljano čebulo, da porumeni. Med tem narežemo svinjska jetra. Ko je čebula dobro prepražena, dodamo narezana jetra in mešamo. Ko jetra spremenijo barvo, dolijemo vino in kuhamo, da izhlapi. Na koncu dodamo sol in poper ter še malo pokuhamo. Po želji lahko jed zgostimo z žličko drobtin. Tako pripravljena jetra ponudimo še topla s polento.
Dober tek!
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje iz goriške
Več kronike
DOBER 'IZKUPIČEK' OBSEŽNE RACIJE: V Italiji pridržali več kot 100 članov ene največjih mafijskih združb
N.J.
-
14.5.2024 ob 19:16
V KOPRSKI VASI GROZIL STARŠEM: Z nožema je šel nad policiste, ki so prišli na kraj
T.K.
-
14.5.2024 ob 13:42
NOVE PODROBNOSTI ZLOČINA NA REKI: 38-letnik je že leta 2012 umoril svojega takratnega ljubimca
T.K.
-
14.5.2024 ob 09:59
Novo iz Slovenije
SLOVENIJA NAD EVROPSKIM IN CELO SVETOVNIM POVPREČJEM! Vedno več je ljudi, ki živijo udobno
T.R.
-
včeraj ob 10:37