TRETJI ROJSTNI DAN RESTAVRACIJE KOGO: Vabljeni na nepozabno slavje!

Koper

V soboto, 18. maja 2024, od 19.00 naprej ne zamudite obeležitve tretje obletnice restavracije KOGO. Pestra zabava, kot se za eno najbolj prepoznavnih istrskih restavracij spodobi, bo postregla z glasbenim dogajanjem in svežimi kulinaričnimi in vinskimi novostmi. Vsekakor priporočajo obisk.

Še danes si v koledarju označite obvezen termin 18. maja 2024 in se veselite te posebne rojstnodnevne zabave. S pričetkom ob 19.00 bo restavracija zaživela v latino ritmih, za zabavo bodo skrbeli DJ Matteo Kunst, plesalke in akrobat. Zvezde dogodka pa bodo seveda tudi kulinarične dobrote v kombinaciji z novostmi iz kleti Vinakoper. Nazdravljali bodo z impresivno penino Capris Marine Ice Rosé, okušali prenovljeni rosé Capris Primovero ter pred kratkim premierno predstavljeni Eko Refošk iz linije Capris.

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

Z Michelinovim priporočilom okronana restavracija KOGO svoje tretje leto delovanja zaključuje s predstavitvijo mnogih novosti. Prva, najpomembnejša novost je spomladansko osvežen meni, katerega vrhunski chef Tilen Župevec podpisuje s tremi karakteristikami: domačo pašto, zapriseženo svežino ter filozofijo nezavržene hrane. Prenovljeni krožniki, ki jih sestavljajo sveže ribe, šparglji, domače pašte v vseh oblikah ter ostale tipične sveže lokalne sestavine gostu ponujajo nepozabno kombinacijo tradicionalnih istrskih kulinaričnih skrivnosti in sodobnih kulinaričnih pristopov. Vsak krožnik je popotovanje skozi bogato preteklost in trenutke današnjega časa z obljubo, da bo spomin nanj ostal še dolgo z nami.

"Dejstvo, da smo v treh letih na Obali uspeli uresničiti vizijo naše gastronomske vloge in uspeli postaviti lastno, prepoznavno identiteto in dodano vrednost – tako, kot jo je prepoznal tudi vodnik Michelin in nam lani podelil naziv Michelin priporočilo -, to dejstvo nas izjemno veseli in je velik poklon našemu ustvarjanju," je dejal Marko Kozel, vodja restavracije Kogo. "Še bolj pa nam ta naziv da novo energijo in zalet za vse, kar je pred nami. Celotna ekipa KOGA je v pričakovanju novih ustvarjanj, kreativnost kar brbota, a najprej si je treba vzeti trenutek za slavje."

"Ne samo ob praznovanju obletnic in ostalih dosežkov ter za vinarstvo pomembnih trenutkov, prav vsak dan je restavracija KOGO tisti prostor, v katerem gost lahko v vsej širini doživi tradicionalno istrsko gastronomijo na sodoben način. Vesel sem, da je ta koncept restavracije odlično sprejet tako med domačimi kot tujimi obiskovalci in da skozi njega svojo predstavitev pa tudi navdih za nadaljnji razvoj dobivajo naša vina," je dejal direktor Vinakoper Borut Fakin. "Tako restavracija vedno znova ostaja sveža, aktualna, pestra in dinamična, ustvarjanje naše kleti pa navdihnjeno s sodobno kreativnostjo, inovativnostjo in odzivi naših gostov."

Vabljeni k praznovanju, že danes rezervirajte svoje mesto v restavraciji KOGO na 051 261 726.