OB DNEVU SPOMINA NA ŽRTVE HOLOKAVSTA V OBČINSKEM SVETU IZTEGOVALI DESNICE: Občinska uprava zahteva odstop svetnikov (FOTO)

Svet

Na sredinem zasedanju občinskega sveta v ligurijski občini Cogoleto je prišlo do incidenta. Ko je predsednica občinskega sveta svetnike pozvala, naj glasujejo glede določenega sklepa, so opozicijski svetniki Francesco Biamonti, Mauro Siri in Valeria Amadei iztegnili desnico v fašistični pozdrav. Fotografijo je na svojem Facebook profilu objavil podžupan Stefano Damonte. V sredo smo namreč obeleževali dan spomina na žrtve holokavsta.

Ob fašističnem pozdravu je v občinskem svetu močno završalo. Občinska uprava je bila nad skrajno zavržnim dejanjem ogorčena, zahtevala je odstop svetnikov.

Dogodek so obsodili tudi v sekciji Vsedržavnega združenja partizanov ANPI, kjer so občinsko upravo pozvali, naj videoposnetek zasedanja posreduje državnemu tožilstvu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  30 .01. 2021 ob  09: 33
Se vidi, da v Italiji za fašizem ni nihče odgovarjal. Če bi imel Nurnberg in zakonodajo kakršno ima Nemčija bi šli zdaj ti svetniki sedeti za nekaj časa.
vseved |  29 .01. 2021 ob  15: 04
Kje je to? Na Gorenjskem ?