NA TAKO PREBRISAN NAČIN JE NA POSTOJNSKEM OGOLJUFAL BLAGAJNIČARKO: Z menjavami jo je povsem zmedel

Kronika

Včeraj dopoldan je v Postojni neznan moški ogoljufal blagajničarko. Stopil je do blagajne in v italijanskem jeziku nagovoril blagajničarko, da želi poravnati račun za parkirnino, v višini pet evrov. Dal ji je bankovec v vrednosti 100 evrov in parkirni listek. Poračunala mu je parkirnino in mu vrnila račun in 95 evrov gotovine ter parkirno kartico. Iz žepa je nato vzel deset bankovcev po deset evrov in bankovce, ki mu jih je vrnila in jih začel šteti. Prosil je, naj mu vrne bankovec za 100 evrov, saj bo račun poravnal z bankovci za deset evrov. V tem času je s pulta pospravil 95 evrov. Nato je želel, da mu bankovce za deset evrov in bankovec za 100 evrov menja v bankovec za 200 evrov, kar je tudi storila. Nato je denar pospravil in zapustil prostor. Ogoljufal jo je za 95 evrov.

Fotografije so simbolične.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 57 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 152 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo in tri z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in eno tatvino, zaradi kršitev javnega reda so bile štiri intervencij.

Zaseg vozila

V Luciji je popoldan 49-letni voznik pri premiku oplazil mimo vozeč osebni avtomobil znamke BMW. Po oplazenju sta se voznika dogovorila, da se dobita pri avtokleparju, kamor pa povzročitelj ni prišel. Poklican je bil na policijsko postajo, da bi razjasnil okoliščine. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,13 mg/l, ugotovljeno je bilo tudi, da se izkazuje z vozniškim dovoljenjem, za katerega je izrečen ukrep prenehanje veljavnosti. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zaseženo vozilo, sledi pa mu obdolžilni predlog in plačilni nalog.

Kraje

V Izoli je nekdo iz kleti ukradel električno kolo Specialized Turbo, vredno 2500 evrov.

Izolski policisti obravnavajo tatvino silhuete policista, ki je bila priklenjena pri bencinskem servisu, ob izolski obvoznici. Ker je bila ukradena čez dan, prosijo vse, ki bi imeli o tem kakršnokoli informacijo, da to čim prej sporočijo na 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

V zadnjem tednu je nekdo vlomil v klet v Postojni in lastnikom odnesel motorno žago, škatlo glinenih golobov, baterijski vrtalnik in več kosov ročnega orodja. Škode je za približno 1.000 evrov.

Prometne nesreče

Ob 17.00 sta na cesti med Podgradom in Hrušico trčili dve tovorni vozili. Cesta je bila zaprta, na mejnem prehodu Starod je bil ustavljen promet tovornih vozil in avtobusov, urejen je bil obvoz. Cesta je bila ponovno odprta za promet ob 22.07. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je 39-letni državljan Hrvaške peljal od Podgrada proti Hrušici, pri tem pa hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste ter svojim voznim sposobnostim. Ko je na ravnem delu ceste iz ovinka, pravilno po svojem smernem vozišču, nasproti pripeljal 50-letni državljan Hrvaške s tovornim vozilom, je pričel močno zavirati. Pri tem je prazno priklopno vozilo začelo zanašati in je trčilo v nasproti vozeče tovorno vozilo s prikolico. 50-letni voznik se je pri trčenju lažje poškodoval, 39-letnemu povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 15.40 je v Kopru padel kolesar in se pri tem lažje poškodoval. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,84 mg/l. Sledi mu plačilni nalog.

Ob 0.17 so bili policisti obveščeni, da je v Izoli padel kolesar, zatem pa je kraj zapustil. Policisti so izsledili 43-letnega moškega iz Ljubljane, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,89 mg/l. Sledi mu plačilni nalog.

Ponarejanje testov

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti ugotovili tri ponarejene HAG teste. Državljanom Slovenije sledi kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali devet ilegalnih migrantov. Pri Črnem kalu so obravnavali tri državljane Afganistana, pod Sv. Petrom štiri državljane Irana in enega državljana Afganistana, v Dragonji pa enega državljana Kosova.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija