ISTRO ZAJELO HUDO NEURJE: V Rovinju poplavilo ulice, večja škoda tudi v Poreču (FOTO)

Istra

Rovinj in Poreč je v nedeljo zvečer prizadelo močno neurje. Zaradi obilnega deževja so bile v obeh mestih poplavljene ceste, hiše in poslovni prostori, posebej hudo pa je bilo v starem delu Rovinja. Več cest ni bilo prevoznih zaradi podrtih dreves. V neurju ni bilo ranjenih, vreme pa se je že umirilo, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

"Mala noćna muzika" ili u prijevodu od 02:48 do 06:26 odradili ukupno 21 intervenciju . Bravo za sve moje dečke na...

Posted by Vatrogasci Jvp Rovinj-Rovigno on Sunday, March 26, 2023

Po podatkih gasilske službe v Rovinju so gasilci posredovali 21-krat, v Poreču pa so gasilci imeli deset intervencij, največ zaradi podrtih dreves. Podrto drevo je med drugim v severnem delu Rovinja pod seboj pokopalo tri avtomobile. Gmotna škoda zaradi neurja je po ocenah Hine visoka.

V Poreču je neurje najbolj prizadelo središče mesta, kjer je podiralo drevesa, padale so veje, na več mestih je poškodovalo strehe in stojnice. V poreškem pristanišču pa so gasilci rešili ribiča, ki je poskušal rešiti svojo barko, poroča portal časnika Glas Istre.

Po besedah gasilskega poveljnika istrske županije Dina Kozlevaca je pri posredovanjih skupno sodelovalo 30 gasilcev s 15 vozili iz gasilskih enot Poreča in Rovinja.

Kot je ob tem še dejal Kozlevac, je najpomembneje, da v neurju nihče ni bil poškodovan. Poudaril je, da škodo že odpravljajo, pristojne intervencijske službe pa ostajajo na terenu, še poroča Hina.

Neurje je ponoči prizadelo tudi Brione, kjer je povzročilo škodo na ladji Brijunka, ki se je potopila, poškodovan pa je tudi trajekt za prevoz vozil, ki je bil privezan v neposredni bližini. Obe plovili v lasti Narodnega parka Brioni sta bili privezani v pristanišču na otoku Veliki Brion, še poroča Glas Istre.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija