"HALO ANA, TUKAJ ROBERT": Ana Roš pa odgovarja da je bila "praktično zlorabljena" (VIDEO)

Slovenija

Posnetek predsednika vlade Roberta Goloba in Ane Roš Stojan, ki prikazuje telefonski pogovor Goloba z Roševo, v katerem ji čestita za njen dosežek, je dodobra razgrel slovensko javnost. Zdaj Roševa pojasnjuje, kaj pomenijo njene besede, da jo ima predsednik vlade vedno na svoji strani. Mnogi menijo, da gre za piarovski flop premierjevega kabineta in da se je Golob želel promovirati na račun kulinaričnega uspeha slavne kuharice.

Slovenski vrhunski kuharici Ani Roš Stojan je za nov dosežek, ko je kot ena izmed osmih chefinj na svetu za svojo restavracijo prejela tri Michelinove zvezdice, čestital tudi predsednik vlade Robert Golob, ki je objavil posnetek njunega telefonskega pogovora, v katerem mu Rošova reče: "Imaš moj telefon, veš, da te podpiram v vsem in stojim za tvojim trudom. Veš, da me imaš na svoji strani. Kadarkoli, samo reci."  

Slovenska javnost je bila nemalo začudena nad takšnim odkritim političnim opredeljevanjem, ki ga doslej od Roševe nismo bili vajeni. A zdaj postaja očitno, da so bile njene besede prirejene oziroma vzete iz konteksta; šlo naj bi za del pogovora, ki se je dotikal Golobovega angažmana okoli bolj zdrave prehrane Slovencev in projekta v zvezi z dvigom kulture in trajnostnega pridelovanja hrane.

Roševa je namreč objavila pojasnilo, v katerem je zapisala, da Goloba pozna od mladostniških let, ko je bila del iste kajakaške družbe. Ponovno sta se srečala leta 2012, ko je bila nominirana za osebnost Primorske.

"Ga. Ana Roš Stojan se politično ne opredeljuje in to je že večkrat ponovila, njene besede, kjer pove, da g. Goloba podpira, pa so bile del pogovora, ki se je dotikal njegovega angažiranja okoli boljše zdrave prehrane Slovencev in projekta v zvezi z dvigom kulture ohranjanja ter trajnostnega pridelovanja hrane," je zapisano v sporočilu. Kot strokovnjakinja na svojem področju ter ambasadorka UNWTO za gastronomski turizem "pozdravlja in podpira podoben projekt, saj meni, da je prihodnost prehranjevanja za vse nas izjemno pomembna tema".

S tem je Roševa razkrila, da je bila s prirejenim videoposnetkom v bistvu zlorabljena, sam posnetek pa je naletel na vrsto kritik zaradi Golobovega načina samopromocije, v kateri je podpora Ane Roš vzeta iz konteksta. Mnogi mu zato očitajo, da se je želel promovirati na račun kulinaričnega uspeha znane kuharice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  22 .09. 2023 ob  21: 33
manemebasat, ne rabimo še enega borata
Milan |  22 .09. 2023 ob  16: 38
-9
A.P: Uredništvo
Zanimivo je kako lahko slovenceljni (v tem primeru uredništvo in skriti ap) razsekajo vsako dejanje. Podobni ste NoriTV in komentatorju Kfdo vam laže. Nič pozitivnega ne najdete in s tem slabo vplivate na svoje spremljevalce vaše spletne strani.
manemebasat |  22 .09. 2023 ob  15: 47
A ni Borat pocel to vsak dan?
kokodek |  22 .09. 2023 ob  15: 36
22
golob postaja bumbar