DEAN JURIČ ODGOVARJA NA HUDE OBTOŽBE VALONA HOXHAJA: "Tako kot on nisem in nikoli ne bom sedel na dveh stolicah. Edina razlika je, da najini stolici nista isti"

Koper

Pred nekaj dnevi je kot mogočna eksplozija v javnosti odjeknil intervju Izolana Valona Hoxhaja, vodje kriminalne združbe Kobra, v katerem je brez dlake na jeziku dva koprska kriminalista obtožil preprodaje drog. Matjaž Hrovatin in Dean Jurič naj bi Hoxhaju ponudila sodelovanje, ker ga on ni sprejel, pa sta ga spravila v zapor. Tako vsaj trdi Izolan, ki na Dobu prestaja skoraj 10-letno zaporno kazen zaradi preprodaje drog in tihotapljenja ilegalnih migrantov, a Jurič vse obtožbe ostro zavrača.

Dean Jurič

Dean Jurič, nekdanji dolgoletni šef koprskih kriminalistov, je v odzivu na hude obtožbe Valona Hoxhaja zapisal, da v Slovenski policiji dela vse od svojega 17 leta, torej že 35 let. V svoji dolgoletni karieri je videl, doživel in slišal že marsikaj, a "skupka toliko laži in neumnosti, kot jih je izjavljenih v intervjuju med gospodom Hoxhajem in gospodom Voduškom, pa še ne". "Običajno, ko je kakšen pravi novinar prejel informacijo, ki se je nanašala name osebno, si je pri meni pridobil tudi odziv ali pojasnilo. V tokratnem intervjuju pa ne. Gospod Vodušek je posnel izjave zapornika, posneti intervju "prilepil" na Youtube in na tak način zlil "gnojnico" name. Razlog takšnega postopanja pozna samo on in morebiti še kdo, ki ga je k temu napeljal," razmišlja Jurič.

Kot zatrjuje Jurič, Valona Hoxhaja ne pozna osebno, nikoli se nista srečala, seznanjen je le, da je bil s strani koprskih kriminalistov obravnavan konec leta 2016 v kriminalni združbi najmanj 18 osumljencev, zoper katere so bile podane številne kazenske ovadbe zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj s področja zlorabe drog, nedovoljenega prometa z orožjem, izsiljevanja in tihotapljenja ilegalnih migrantov preko meja Slovenije.

Hoxhaj je v intervjuju Juriča obtožil, da naj bi slednji v hišni preiskavi pri nekem preprodajalcu drog, sicer Hoxhajevem prijatelju, zasegel in si kasneje prisvojil pištolo, to orožje pa naj bi mu kasneje policisti zasegli v hišni preiskavi pri njem doma. "Naj seznanim, da Jurič Dean nikoli v življenju ni nikomur nič ukradel, nikoli ni bil deležen hišne preiskave, še manj pa je pri Jurič Deanu kdorkoli in kadarkoli zasegel orožje. Očitno so izjave gospoda Hoxhaja plod njegove domišljije ali zgolj želje po maščevanju kriminalistu, katerega krivi svoje aretacije, obsodbe in dolgoletnega prestajanja zaporne kazni," je jasen Jurič.

Hoxhaj v intervjuju tudi pove, da naj bi vse o domnevnih nezakonitih dejanjih koprskih kriminalistov povedal javno na sodišču med njegovim sojenjem, a da mu ne sodstvo ne tožilstvo nista prisluhnila ter sta njegove izjave in dokaze, ki naj bi bremenili Juriča in sodelavce, prezrla. "Z namenom, da omogočim gospodu Hoxhaju drugo možnost, da v miru pojasni in predloži svoje dokaze o moji vpletenosti v huda kazniva dejanja, katerih me bremeni, bom na pristojna sodišča in tožilstva zoper njega vložil ustrezne kazenske ovadbe in civilne tožbe in mu tako omogočil, da ponovno predloži te silne dokaze, s katerimi me obremenjuje," je pojasnil nekdanji šef kriminalistov.

Valon Hoxhaj

Jurič se je v odzivu dotaknil tudi Hoxhajevih namigovanj, da je imel Jurič pri domnevnih nezakonitostih zaščito v nekdanji vladi. A Jurič v teh natolcevanjih vidi politične igrice: "Ponavljanje o mojem skrivnostnem zaščitniku v bivši vladi me navdaja z občutkom, da ta intervju in izjave gospoda Hoxhaja niso zrasle na njegovem "zelniku", temveč, da se nekdo skriva v ozadju, usmerja gospoda Hoxhaja in ga izroča v milost ali nemilost vseh sodnih postopkov, ki jih bo deležen v prihodnje zaradi svojih nepremišljenih izjav. In zakaj? Da se me v javnosti in policiji očrni, diskreditira in odstrani iz položajev, kjer bi lahko komu, ki si zasluži, škodil."

Zaključil pa je z navezano na Hoxhajevo trditev, da sodelovanja z domnevno skorumpiranimi policisti ni sprejel, ker že ima svoj krog sodelavcev: "Tudi Jurič Dean, tako kot Hoxhaj Valon, nikoli ni in ne bo sedel na "dveh stolicah". Edina razlika med menoj in imenovanim zapornikom je, da najini "stolici" nista isti."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Drek |  28 .05. 2021 ob  10: 57
ManofSteel: UGA BUGA UGA BUGA...Ko sem bil gostinec sem delal na crno UGA BUGA....zadnja leta oddajam stanovanja turstom na crno..UGA BUGA ja radim UGA BUGA!
ManofSteel |  26 .05. 2021 ob  22: 01
-23
Sem pa prepričan, če bi delal v JS ali pri komur koli drugemu...da b8 nekateri rade volje vplivali na moj life...tako kot v otroštvu...hebem vam vse po spisku. Prijatelje imam...n3 obali ziher da ne. Foušija na kubik...otak vsi samo gledate svojo korist...pa se kao uzgražate...nooobsi...naučili vas bomo reda....altro ke Putin...
ManofSteel |  26 .05. 2021 ob  21: 57
-19
Štupido ti to sodiš po sebi...komaj komentiram pod članki...nimam accountou na Fbju, čivčiv in razni...tokitiki. eni v življenju ustvarjamo in trdo delamo. NE JAMRAMO TAKO KOT KOMUNISTI
Dibran |  26 .05. 2021 ob  21: 55
-1
YouTube: Makinat e Kobres

Kobra zhur.

Relax ditor
ManofSteel |  26 .05. 2021 ob  21: 55
-8
Na drugi sztani obale pa umirajo od droge....najbrž njegove...ziher ni bila od Kobra tak čistak...hehehe...čas je za pay back bishes
ManofSteel |  26 .05. 2021 ob  21: 53
-17
Kaj vas plačujejo, da se ubadate z manojQuery1123023009315678855957_1622058561817? Hahahajaja
Nismo pozabili, ko Popovića ganjal kao gosppdarski kriminal hahahajahaha...njegov lokal so vzeli na drobnogled kao peanje denarja hahahahahahaaha seljančura v življebju ni delal pošteno delo pa mu jenžupan bil trn v peti. Hahahahahaja kot nekdanji gostinec ti lahko zatrdim, da je praktično nemogoče vodit vse v nulo...še dobro, da so ga natakarji kradli...če ne bi mu še to natrpali...kao "pranje denarja". E moj loser udaj si ti na redu za hebavanje...nastavi rtko kujon
I know |  26 .05. 2021 ob  21: 34
M of S. zelo zanimivo razmišljanje vredno poglobljene psihoanalize. Vsekakor pa ti priporočam potovanje na Kosovo in vkljućitev v dogajanje klana Kobra. Potem boš verjetno imel povsem drugačne trditve. Inshalah.
štupido |  26 .05. 2021 ob  19: 20
25
ManofSmeti: Po moje si osamljen v življenju. Tvoji frendi so 13 letni anonimneži iz internetnih forumov.
ManofSteel |  26 .05. 2021 ob  19: 04
-16
Direktor bi da drugi delajo za njih...dobra plačica, kajne hahahaha na cesto te bomo dali na cesto wozo
ManofSteel |  26 .05. 2021 ob  18: 59
-17
#štupido del kazzo za mene ste ti in on eno in isto gobano...koj en đokica, da bi ga moral črkovat v črkojQuery1123010753968509048373_1622048285562? Hahahahaha resni se mi smili ta država s takimi telebani...pa še volilno pravico imajo...faking komunajzarji
olor |  26 .05. 2021 ob  16: 31
33
Pa madona, kaj delate kriminalisti da ne potolčete te kriminalce na Obali? Pa vsem je jasno kdo so, vi pa nič. Edina razlaga je ta ima ta kosovar res prav v svojih izjavah. Če ne mu našopaj anus z mamili in naj uživa kur.a južnaška, naj gre galamo delat od koder se je privlekel. Sicer je pa en sam problem s temi prišleki, ki jih je na Obali mnogo preveč. Amen.
štupido |  26 .05. 2021 ob  16: 27
28
ManofSteel: tebe te peljejo scat uni mentalno prizadeti ljudje, ki vsaj ločijo JURIČ od JURIŠIČ. Tele. Brez vizije.
1