BEG PRED POLICISTI: Po trčenju ostalo v avtu 11 Kitajcev, voznik pobegnil

Kronika

V soboto ob 4.05 so koprski policisti v Lokvi ustavljali osebni avtomobil Kia, slovaških registrskih oznak, ki ni ustavil na znake policije, ampak je pospešil in odpeljal proti Italiji. Patrulja je zapeljala za vozilom in po približno kilometru vožnje naletela na prometno nesrečo, kjer je pobeglo vozilo v ostrem levem ovinku zapeljalo s ceste in se prevrnilo na bok. V vozilu je ostala skupina 11 državljanov Kitajske, voznik pa je zbežal. Trije potniki so se pri trčenju lažje poškodovali in so bili odpeljani v SB Izola. Zadeva se še preiskuje.

Prometne nesreče

V petek ob 13.40 so bili policisti obveščeni, da se je v predoru Markovec nekdo zaletel v odstavno nišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 59-letni voznik osebnega avtomobila (po njegovi izjavi) med vožnjo zaspal, zapeljal desno in trčil v odstavno nišo. Ima veljaven ukrep začasen odvzem vozniškega dovoljenja, vozilo so mu zasegli, odrejen je bil strokovni pregled.

V nedeljo ob 20. uri je na policijski postaji 65-letni državljan Avstrije prijavil prometno nesrečo s pobegom. Na cesti od Portoroža proti Strunjanu je voznik v strnjeni koloni trčil vanj od zadaj, zatem pa odpeljal naprej. Z zbiranjem obvestil so policisti izsledili 52-letnega povzročitelja v izolskem avtokampu. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,16 mg/l, voznik je strokovni pregled odklonil, sledi mu obdolžilni predlog.

Hitra vožnja

V petek ob 19.30 so z radarskim merilnikom pri Senožečah 32-letnimu vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost vožnje 192 km/h. Izdan mu je bil plačilni nalog.

V nedeljo ob 15.45 je radar v Senožečah 49-letnemu vozniku osebnega avtomobila izmeril hitrost 189 km/h. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ilegalni prehodi meje

V soboto, ob 14.25 so policisti v Podgorju ustavili osebni avtomobil nemških registrskih oznak, ki ga je vozil 20-letni državljan Romunije z urejenim statusom v Nemčiji. Prevažal je pet državljanov Turčije, ki so prestopili mejo nezakonito.

V nedeljo ob 11.15 so pri Fernetičih ustavljali osebni avtomobila Audi Q7. Voznik ni ustavil, temveč je pospešeno odpeljal proti Italiji. Policisti so mu sledili proti Opčinam in med vožnjo obveščali italijanske varnostne organe. Vozilo se je ustavilo, voznik je pobegnil. Prevažal je pet državljanov Sirije in dva državljana Iraka. Postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija