HRVAŠKI TRGOVCI NA NOGAH: "V torek bomo zaprli bencinske servise"

Svet

Vodja Združenja malih trgovcev z naftnimi derivati ​​Armando Miljavac je napovedal, da bodo prihodnji torek zaprli bencinske črpalke, če vlada ne bo ukrepala. V združenju je več kot 60 malih trgovcev, ki upravljajo z okoli sto bencinskimi servisi po vsej Hrvaški. "Ne vem, kaj naj vam rečem. Nismo preveč zadovoljni, odločitve bi morale biti sprejete danes, sedaj je že petek, mi pa smo še vedno v negotovosti," je za index.hr povedal Miljavac.

"Če v torek ne bo sprejemljive odločitve za normalno poslovanje, smo se odločili, da zapremo bencinske servise. Osem mesecev krvavimo, izčrpali smo vse rezerve," pravi Miljavac, ki se sprašuje, kaj bo jeseni in meni, da ne kaže dobro.

"Situacija je zdaj taka, da ne moremo naprej in da so naša podjetja, s katerimi že leta sodelujemo, na robu bankrota, na robu propada. Banke se nas izogibajo, mrtvi smo zanje," še dodaja Miljavac in nadaljuje: "Kaj bo jeseni, ko bo potrebno obnoviti garancije, ki so izjemno visoke ..."

Miljavac pa ima tudi predlog, kako rešiti zadevo: "Naš predlog je zelo preprost. Menimo, da ni potrebe subvencionirati goriva vsem. Mi plačamo razliko v ceni tudi gospodom, ki se vozijo z gliserji ... Majhne bencinske črpalke imajo več kot 20 odstotkov trga in zaposlujejo več kot tisoč ljudi." Ob tem dodaja, da mali trgovci zahtevajo liberalizacijo cen in uvedbo bonov za socialno ogrožene.

"To bi nam omogočilo preživetje v letošnjem letu in jeseni bi obnovili bančne garancije. Kot sem že rekel, smo za banke mrtvi, ker smo zanje nerentabilni. S temi cenami na liter prodanega goriva izgubljamo kuno in pol. To pa pomeni, da manjša bencinska črpalka na dan izgubi vsaj tri do štiri tisoč kun," je še povedal za Index.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  02 .07. 2022 ob  12: 46
Če bi res delali z izgubo bi že zdavnaj zaprli.