BO EVROPSKI SEDEŽ TESLE V TRSTU? Domačin na spletu zagnal peticijo za kandidaturo mesta

Trst

Ameriški velikan Tesla že leta išče lokacijo znotraj Evrope, na kateri bi zgradil svojo mega tovarno. Tržačan Marin Kosi, sicer izvršni direktor spletne tržnice ShargeMe, namenjene uporabnikom električnih vozil, ki ima že 400 tisoč sledilcev, je 25. oktobra prek spletne strani change.org vložil spletno petcijo za kandidaturo Trsta kot lokacije za novo tovarno električnih avtomobilov Tesla v Evropi, piše triesteprima.it. 

Do trenutka pisanja tega članka ima peticija 755 podpisov. Prvopodpisani Kosi je v njej zapisal, da bi bilo "v času močne industrijske krize čudovito imenovati Trst za tako pomembno tovarno."

Voditelji Tesle naj bi zaključili pogovore za gradnjo tovarne v Evropi do konca leta 2019. Tako imenovana Teslina evropska "gigatovarna" bi morala biti postavljena že leta 2017. Da je evropski interes velik, priča dejstvo, da so številne države EU že poskušale pritegniti ameriškega avtomobilskega velikana. Ta naj bi na evropskih tleh izdeloval svoja modela 3 in Y.

V Tesli naj bi že začeli 'preizkušati teren' v nemški deželi Spodnja Saška. Gradnja tovarne naj bi se začela v kratkem, delovati pa naj bi začela leta 2021. Če ima tudi Trst realne možnosti, trenutno nihče ne ve.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija