2. FVZVEČER V ZNAMENJU DIETETIKE: Problematika prehranjevanja v fitnes svetu

Koper

Vabljeni na drugi FVZvečer tokrat v gostovanju Katedre za Prehransko svetovanje - dietetiko UP FVZ.

Gosta večera bosta diplomanta Fakultete za vede o zdravju, Katja Simić, dipl. dietet. (podjetje Dietetik priporoča, kjer o prehrani uči splošno populacijo, najraje preventivno) in Luka Roter, mag. dietet. (prehranska svetovalnica Dietetika Roter, kjer nudi celostno prehransko obravnavo za področje športa, klinične dietetike in estetske dietetike, ki poleg prehranskega svetovanja vključuje še fitnes vadbo).

Vsebina FVZvečera:

 • Kako pričeti samostojno pot po študiju dietetike? Na kaj je potrebno paziti?
  • Težavnost usmeritve v določeno ciljno skupino strank na slovenskem trgu.
  • Kako "izstopati" iz množice?
  • Problematika prehranskega svetovanja v fitnes svetu.
  • Pomen ohranjanja stika z ostalimi dietetiki
  • Spremenjen življenjski slog, prehrana ter način dela dietetikov v času Covid-19
  • odprt pogovor z udeleženci.

O PREDAVATELJIH:

Katja Simić, dipl. dietet., ustanoviteljica podjetja Dietetik priporoča, gostinja na več osrednjih slovenskih medijih, celo na okrogli mizi z evropskimi poslanci na sejmu Narava-zdravje. O prehrani uči splošno populacijo, najraje preventivno. Verjame, da je preventiva boljša kot kurativa in da zdrav posameznik lahko v svoji prehrani z nekaj malega prilagoditev uživa brez slabe vesti. Sodelovala je z nekaterimi najuspešnejšimi športnimi klubi in zvezami ter tudi prepoznavnimi neprofitnimi organizacijami in podjetji.

Luka Roter, mag. dietet., ustanovitelj prehranske svetovalnice Dietetika Roter, kjer nudi celostno prehransko obravnavo za področja športa, klinične dietetike in estetske dietetike, ki poleg prehranskega svetovanja vključuje še fitnes vadbo. Luka Roter je dodatno strokovno usposobljenost na področju prehrane v športu je pridobil v tujini – ima mednarodno licenco športnega nutricionista CISSN (Certified sports nutritionist, CISSN) in licenco ISAK za opravljanje antropometričnih meritev. Poleg tega ima poklicna certifikata trener fitnesa FZS in kondicijski trener. Poleg fitnesa se ukvarja tudi z gorskim kolesarjenjem, že 15 let se vsako leto za mesec ali dva odpravi v tujino na bikepacking (turno gorsko kolesarstvo).

Dogodek bo moderirala asist. Karin Novak (UP FVZ).

Več informacij o dogodku: FB link ali na Alumni klub UP FVZ

FVZ - Življenju dodajamo znanje.

Deli novico: