V PORTOROŠKEM HOTELU ZASAČILI LJUBLJANČANKO: Okradla je uslužbenki in brskala po pisarnah

Kronika

Sinoči ob 23.06 so bili policisti obveščeni, da so med delovnim časom okradli dve uslužbenki enega od portoroških hotelov. Ukradli so jima denarnici in mobilna telefona. Nekaj minut po polnoči je na policijo poklical zaposleni iz hotela, ki je povedal, da se pri njih nahaja ženska, ki je brskala po pisarnah. Policisti so identificirali 41-letno Ljubljančanko, ki je pri sebi imela tudi ukradene predmete, denarnici in telefona. Čaka jo kazenska ovadba.

Fotografije so simbolične.

V soboto so bili policisti nekaj minut pred 10.00 obveščeni, da je bila na eni od stojnic na koprski tržnici ukradena denarnica.

Pred stanovanjskim blokom na Markovcu je neznanec ukradel moped znamke Piaggio Zip, registrskih oznak KPGG-31. Lastnico je oškodoval za 1.000 evrov.

V petek ponoči so neznanci vlomili v gradbiščni kontejner podjetja z območja Sežane. Ukradli so več kosov električnega orodja. Lastnik je oškodovan za 5.000 evrov.

Neznanec je z osebnega avtomobila, ki je bil parkiran v Prisojah, ukradel registrski tablici z oznako KP HC-577.

Nasilje in kršitve javnega reda in miru

Včeraj ob 2.24 je do skupine ljudi, ki je na območju Ankarana praznovala rojstni dan, prišel 54-letnik, ki jih je pričel nadlegovati in izzivati k pretepu. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ob 5.41 je krajan Pomjana poklical policijo in povedal, da se na Poljanah že celo noč odvija zabava z glasno glasbo, ki je zelo moteča. Policisti so 28-letnemu Italijanu, ki je glasbo predvajal, izrekli globo, ki jo je plačal takoj na kraju.

V soboto ob 11.26 so izolski policisti obravnavali nasilje v družini. Moškemu so izrekli prepoved približevanja.

Ob 2.40 so iz izolske bolnišnice poklicali policijo, da je pri njih 21-letnik, ki ga je nekdo na prireditvi v Sv. Antonu s pestjo udaril v obraz.

V petek nekaj minut po 15.00 so policisti posredovali zaradi družinskega prepira v enem od stanovanj v Kopru, kjer je moški izvajal nasilje nad staršema. Odredili so mu pridržanje in prepoved približevanja.

Prijavo nasilja v družini so obravnavali tudi sežanski policisti, ki so moškemu odredili prepoved približevanja.

Eksplozija v Luciji, dim v Piranu

Včeraj ob 10.18 so bili policisti obveščeni o eksploziji na plinski postaji v bližini kampa Lucija. Po prvih ugotovitvah je prišlo do poka zmesi plinov v dimni cevi manjše plinske peči. Materialna škoda ni nastala.

V petek ob 9.28 so policisti dobili obvestilo, da se kadi iz stanovanja v Piranu. Policisti in gasilci so ugotovili, da je bilo stanovanje prazno in da je do požara prišlo zaradi okvare na elektro omarici. Materialna škoda znaša 3.000 evrov.

Prometne nesreče, prehitri in vinjeni vozniki

Včeraj ponoči okoli 3.00 so policisti v Strunjanu ustavili 28-letnega voznika avtomobila. Hitri test na droge je bil pozitiven na kokain, strokovni pregled pa je odklonil. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali. Čaka ga obdolžilni predlog.

Ob 6.30 so policisti pri Hraščah ustavili 16-letnika, ki je vozil cross motor. Alkotest je pokazal 0,69 mg/l alkohola. Čaka ga obdolžilni predlog.

Včeraj ob 10.20 so iz izolske bolnišnice obvestili policijo, da imajo v oskrbi 44-letnika, ki je bil udeležen v prometni nesreči. Z mopedom se je peljal od Semedele proti Markovcu, zaradi vožnje preblizu pločnika pa se je zataknil ob robnik in padel. Pri padcu se je lažje poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ob 11.05 se je 52-letna italijanska kolesarka peljala po Parenzani, med Dekani in Škofijami. Med vožnjo je zapeljala v udrtino na vozišču, izgubila nadzor in padla. Pri padcu se je lažje poškodovala.

Ob 14.33 je prišlo do prometne nesreče na Črnem Kalu. 52-letni motorist je vozil iz smeri Kozine proti Kopru. Pri gostinskem lokalu na Črnem Kalu je dohitel pred seboj vozeči avtomobil, ki je zmanjševal hitrost. Zaradi neprilagojene hitrosti motorist ni uspel pravočasno ustaviti, močno je zavrl in s sopotnico sta padla po vozišču. 51-letna sopotnica se je pri padcu huje poškodovala. Motorista čaka kazenska ovadba.

Nekaj minut po 16.00 so policisti na izvozu Kastelec ustavili 22-letnega voznika avtomobila slovenskih registrskih oznak, ki so mu na avtocesti pri Senožečah izmerili hitrost 192 km/h. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 20.00 so policisti pri Komnu ustavili 39-letnega italijanskega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,94 mg/l alkohola. Odredili so mu pridržanje.

Ob 23.11 so piranski policisti v Luciji ustavili 30-letnega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,76 mg/l alkohola. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje.

V soboto ob 16.58 so bili policisti obveščeni, da je na območju Portoroža padel kolesar. 63-letni Avstrijec je vozil s kolesom po pločniku, pri čemer je z ramo trčil v drevo, padel in se huje poškodoval. Prepeljan je bil v izolsko bolnišnico.

V petek ob 20.10 so policisti na Kozini ustavili 68-letnega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,52 mg/l alkohola. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog. Med postopkom so pri njem našli 80 tablet Xanax, ki se uvrščajo med prepovedana mamila in manjšo količino grudaste snovi, ki je bila zavita v PVC. Vse so mu zasegli.

Delovna nesreča

V petek ob 20.18 je prišlo do nesreče pri delu na območju Kopra. Voznik tovornjaka je splezal na priklopnik, ker je želel popraviti cerado. Pri tem mu je zdrsnilo, tako da je z višine treh metrov padel na tla in se huje poškodoval.

Minuli konec tedna so policisti na območju Policijske uprave Koper posredovali v 143 primerih, na številko 113 so prejeli 303 klice. Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo, tri z lažjimi in dve s hujšimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali devet tatvin, vlom, tri primere nasilja v družini, poškodovanje tuje stvari in goljufijo. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali sedemkrat. Nezakonitih prehodov državne meje so zabeležili sedem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
galeb |  06 .05. 2024 ob  17: 10
12
ma ka ni zadosti d nam lublana krade use firme inu si baše use šolde u svoj žep zdej bojo hodli lublanoti krast anka naše boršete ma va kagar