ZNANE PODROBNOSTI "NORE ZABAVE" V DEKANIH: Najmlajša udeleženka je bila stara komaj 13 let!

Kronika

Znane so podrobnosti "nore zabave" v Dekanih, na kateri naj bi bilo po ocenah policistov prisotnih do 500 ljudi. Številni so se po prihodu policije razbežali, med udeleženci pa so identificirali tudi številne mladoletnike pod vplivom alkohola. Najmlajša udeleženka zabave je bila stara komaj 13 let.

Fotografije so simbolične.

Komaj polnoletni organizator pa je z zabavo kršil več zakonov. Za zdaj sicer kaže, da do širjenja okužb na srečo ni prišlo. Policisti so po dogajanju v Dekanih dejali, da razumejo mladino, ki se želi zabavati, vseeno pa ima vse svoje meje.

Anonimno prijavo naj bi podal občan, ki je opazil večji prometni zastoj na poti do lovske koče, kjer je potekala zabava, je za 24ur.com pojasnil komandir koprske policijske uprave (PU) Aleš Kordič. Čeprav se objekt nahaja precej daleč stran od naselja, gneča ni ostala neopažena.

Po prijavi se je na kraj dogodka odpravilo več policijskih patrulj, ki jih je prizor na koči, milo rečeno presenetil. Tam se je namreč zabavalo več sto mladostnikov, med njimi tudi mladoletne osebe, ki so bile vidno pod vplivom alkohola. Ta je bil vsem prosto dostopen. Najmlajša udeleženka je bila stara komaj 13 let.

Po prihodu policije naj bi se več kot sto ljudi razbežalo. Šlo je za zabavo ob rojstnem dnevu fanta iz Kopra, ki je goste nanjo vabil preko socialnega omrežja Instagram, je za 24ur.com še pojasnil komandir PU Koper.

Novopečenemu polnoletniku sledijo trije obdolžilni predlogi na koprskem sodišču. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  25 .08. 2021 ob  12: 36
Ja stric, res, s kaksnimi imamo opravka.
Blagor tisim katerih je nebeško kraljestvo.
Stric iz ozadja |  25 .08. 2021 ob  11: 52
-13
Ker očitno medij cenzurira všečkanje (dodeljevanje plusov in minusov) bom pa kar napisal. Dodeliti sem komentarju Martin Kacur minus. Kljub več kot 10 minutnem čakanju in več kot 20 krat ponovljenem klikanju, ni uspelo prikazati. Sicer pa tu nekateri komentirate brez,d a bi si ogledali ene same slike ali posnetka tistega, kar navajate. Očitno namerno "slepi, slabovidni in hote izpadete bebci". Ker poznam tako mladostno žuranje, predvidevam, da so bili pogoji PCT ali sploh razdalja ter upoštevanje drugih predpisov za udeležence manj kot nič. Na srečanju SDS pa je večina imela maske. So pa bile tudi izjeme, to se ne more zanikati. A enačiti obe prireditvi je prav idiotsko oziroma povsem izključno politikantsko (že iz vidika zakonitosti: prijava, varovanje, ....). Očitno to komentirajo posamezniki, kis e itak strinjajo z delovanjem "petkovega kolesarjata" in tistih, ki podpirajo "še premalo smo jih". Samo v premislek s kakšnimi ljudmi imamo opravka.
Martin Kacur |  25 .08. 2021 ob  11: 21
Kolko je bila pa kazen za shod SDS brez mask v Trenti?