"NORO ZABAVO" V DEKANIH PREKINILI POLICISTI: Udeležilo se je je več kot 500 ljudi, med njimi kar nekaj mladoletnikov

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so včeraj posredovali na zabavi z več kot 500 udeleženci, katere organizator je kršil več določil. Zaradi kršenja javnega reda in miru so posredovali tudi v soboto v Portorožu.

Fotografije so simbolične.

V nedeljo, 22. avgusta, ob 22.20 so prejeli anonimno prijavo, da je v Dekanih v koči zabava z več kot 500 udeleženci. Policisti so ugotovili, da je eden od njih oglaševal rojstnodnevno zabavo preko zaprtega profila na socialnih omrežjih. Vsak, ki se je želel zabave udeležiti, ga je moral organizator potrditi. Policisti so identificirali več kot 40 oseb, poklicali so starše mladoletnikov in o tem obvestili center za socialno delo (CSD).

V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da so bili udeleženci zabave vidno pod vplivom alkohola. Med njimi so bili tudi mladoletniki. Ker je organizator zabave omogočil uživanje alkoholnih pijač mladoletnim osebam, je s tem kršil določila Zakona o omejevanju porabe alkohola (ZOPA). Ugotovljena je bila še kršitev veljavnega odloka o začasni omejitvi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s koronavirusom, saj se je v koči zbralo več kot 50 oseb. Organizator zabave je le-to oglaševal, dogodka pa ni prijavil kot javno prireditev in s tem kršil določila Zakona o javnih zbiranjih. Zoper 18-letnega kršitelja bo podan obdolžilni predlog za kršenje treh omenjenih določil, poroča PU Koper. 

Policisti so zaradi kršenja javnega reda in miru posredovali tudi 21. avgusta v Portorožu. Okoli ene ure zjutraj so prejeli dve prijavi zaradi preglasne glasbe. Dvema odgovornima osebama so policisti izdali plačilni nalog. Zoper obe pravni osebi pa bo sprožen hitri postopek zaradi kršitev Zakona o javnem redu in miru.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  24 .08. 2021 ob  08: 18
Preveč kažina za eno fešto.
Kovid se veseli takih zabav. Narkomani se ne bojijo okuženih igel. Imajo pa radi državni metadon,ker je zastonj.


Ne splača se niti delat raje čakajte, da ta stari umrejo. Boste podedovali

Martin Kacur |  23 .08. 2021 ob  21: 21
10
500 udeležencev? Bala.
Koga so pa motili sredi gozda. Drugam itk nimajo kam po enem letu osamitve
Ištrijan |  23 .08. 2021 ob  20: 03
-3
Mogoče pa le ni bila tako kurčeva.....
manemebasat |  23 .08. 2021 ob  19: 01
16
Prekleta diktatura, se pod kurcevo jugo smo imeli vec svobode.