ZNANA ASTROLOGINJA IZ KOŠTABONE GAIA ASTA: "Koronavirus ni največji problem, ki ga ima človeštvo"

Slovenija

Astrologinja Gaia Asta sodeluje z mojstrom Koot Hoomijem in se usmerja predvsem v življenjsko poslanstvo iskanja mogočih poti razvoja. "Človek, ki živi svoje poslanstvo, je usklajen z vesoljem, srečen in izpolnjen," poudarja. Njen soprog že 32 let kanalizira mojstrova sporočila, ki so tokrat namenjena človeštvu v krizi zaradi koronavirusa. Kot pravi mojster Koot Hoomi, pandemija ni največji problem, s katerim se trenutno sooča svet.

Gaia Asta

Ukvarjate se s kanaliziranjem Kuthumijevih sporočil. Nam lahko v nekaj besedah predstavite mojstra in pojasnite, kaj pomeni 'kanaliziranje'.

"Nekateri duhovni učitelji so ohranili zavest tudi po koncu fizičnega življenja in so ostali prisotni med nami zaradi ljubezni do človeštva in čistega namena po pomoči.

Kanaliziranje pomeni uglasiti se na določeno energijo. Channelerji to ponavadi storijo v stanju transa, v katerem spremenijo zavest. Z drugimi besedami postane njihov um prazen in umirjen, s tem pa omogočijo drugi zavesti, da spregovori skozi njih."

Kaj pravi mojster o koronavirusu?

"Koronavirus je možnost, velika priložnost, ki jo je dala mati narava, da se ustavite in razmislite o svojem početju z naravo in drugimi živimi bitji. Je produkt nepravilnega odnosa do narave. Do sedaj so se vse znane epidemije zgodile, ko je nek virus prešel iz živali na človeka preko stika z mesom ali z uživanjem mesa. Enako velja za koronavirus. To je vendarle Sars2. Temu virusu je uspelo prodreti in se razširiti po celi zemeljski obli kljub temu, da je bilo zadnja leta več podobnih nevarnih izbruhov, ki so jih uspeli omejiti."

Kako se bomo po Kuthumijevem mnenju 'rešili' koronavirusa? Kako si lahko sami pomagamo?

"Duh je ušel iz steklenice, morali se bomo naučiti živeti z njim, pravi mojster Koot Hoomi. Kako se zaščititi pred njim, najbolj vedo strokovnjaki in tem navodilom je dobro slediti. Vsekakor pa je dobro vedeti, da koronavirus ni edini, da je veliko potencialnih virusov, ki se lahko prav tako hipoma razširijo in kot pravi mojster, vsi virusi izhajajo iz uživanja mesa ali iz stika z živalskim mesom. Zato se najboljše zaščitite, da to barbarsko navado uživanja mesa opustite in se začnete prehranjevati s prehrano rastlinskega izvora. To vam tudi najbolj okrepi imunski sistem."

Katere države bo po oceni mojstra koronavirus najbolj prizadel in zakaj prav te države?

"Koronavirus je prizadel skoraj ves svet, najbolj pa države z velikimi mesti, ki so se prepozno odzvale na priporočila Svetovne zdravstvene organizacije. Zamujeni tedni v začetku širjenja virusa hodijo vsem državam, ki so jih zamudili, sedaj hudo narobe. Vendar pa koronavirus ni največji problem, ki ga ima človeštvo. Od njega smo se lahko v praksi naučili, kako zgleda eksponencialna krivulja rasti, kot se je zgodilo, na primer, v severni Italiji. Večji problem, ki ga ljudje imamo, je presneto preveč zanemarjen.

Klima se segreva po eksponencialni krivulji. Kar smo se naučili pri koronavirusu, moramo upoštevati pri našem celovitem življenju. Namreč, ko se eksonencialna krivulja začne vzpenjati, moramo takoj ukrepati, sicer so posledice neukrepanja vsak dan hujše, dokler nam zadeve ne spolzijo iz rok."

Kako dolgo bo še vladala epidemija v Sloveniji oziroma pandemija v svetu?

"V Sloveniji se bo junija začelo umirjati, čeprav ukrepov v celoti nikoli ne bodo mogli opustiti. Tudi, ko bomo imeli cepivo, bo to le začasno ustvarilo imunost, kot pri sezonski gripi. Problem, ki se kaže že sedaj je, da čim sprostiš ukrepe, se začne drugi val okužb. In tudi, ko preboliš virus, nisi trajno odporen proti njemu. Tako, da naše življenje nikoli več ne bo takšno, kot je bilo. Vsekakor se bomo s tem virusom navadili živeti. Tudi zdravila bodo učinkovitejša,  kot, na primer, pri HIV- u, ki ni več smrtonosen.

Vendar pa, kot pravi mojster, problemi so drugje. Koronavirus je samo en izbruh, en signal, ki nas je zadel. Ker je v naravi vse bolj porušeno ravnovesje, bo seveda vse pogosteje prihajalo do takih izbruhov. Spomnimo, da so pred kratkim gorela 'pljuča zemlje', vsi gozdovi na planetu. In to bi nas moralo bolj skrbeti kot koronavirus. Le, da učinkov tega še ne čutimo, bodo šele prišli."

Kaj bo sledilo po koncu epidemije? Na kakšen način se bomo lahko rešili krize, ki bo zavladala?

"Na zemlji nas je osem milijard. Živimo tako, da bi potrebovali šest planetov, da bi bili vzdržni. Se pravi, s svojo barko plujemo direktno v prepad. In življenje bomo na tak ali drugačen način morali spremeniti. Najprej na krožniku! Hrana živalskega izvora povzroči skoraj 70 odstotkov vseh toplogrednih plinov, zanjo potrebujemo 14-krat več površine za pridelavo krme za živali, kot če bi ljudje jedli hrano rastlinskega izvora. Zato je rodovitne zemlje premalo, matematika se ne izide.

Tudi, če posekamo poslednje gozdove, bo površine še vedno premalo. Tudi morska hrana ni rešitev, kajti lovimo tako intenzivno, da do sredine stoletja v nobenem morju ne bo več rib, samo puščave. Rast prebivalstva je eksponencialna, morali bi kontrolirati število rojstev, zmanjšati moramo izpuste na vsakem možnem koraku in se odpovedati nerazgradljivi plastiki.

Prav tako se morajo celotni ekonomski sistemi spremeniti, preveč potratno je hrano voziti iz enega konca sveta na drugi. Živeti moramo čim bolj samooskrbno in skromno, od narave pa jemati le toliko, kot minimalno potrebujemo za preživetje."

Na vse to mojstri opozarjajo že mnoga desetletja, vendar je redko kdo pripravljen slišati, dokler se ne zgodijo krize, kakršna je ta pandemija. Ekonomski sistem se bo tudi moral spremeniti. Univerzalni temeljni dohodek je ena od rešitev, ki bi omogočila prehod na sonaravno in trajnostno družbo in izkoreninila revščino."

Kako osebno gledate na situacijo, v kateri se je znašel svet?

"Astrologi smo videli spremembe, ki se obetajo, 26. decembra ob Sončevem mrku, ki je osvetlil Kitajsko. Te spremembe so zaznali po vsem svetu – v Avstraliji, Peruju, Angliji. Šamani in veliki učitelji so govorili o močnih spremembah, ki bodo sledile odprtju vrat 12:12, kot so poimenovali prehod zemlje v novo obdobje. Sama sem deset let pisala za medije in opozarjala, da je potrebno spremeniti življenjske navade. Zdaj smo v to prisiljeni. Veseli pa me, da se je umiril zračni in cestni promet, da se je ustavila industrija, da se slišijo ptice in da je zrak ponovno bolj čist. Veste, za naravo, smo virus ljudje!"

Gaia Asta se z astrologijo aktivno ukvarja od leta 1986. Z mojstrom Koot Hoomijem je pričela sodelovati leto dni kasneje. Danes se, kot pravi sama, usmerja predvsem v življenjsko poslanstvo iskanja mogočih poti razvoja. Kot dodaja, med drugim svetuje podjetjem pri pomembnih poslovnih odločitvah.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Alozi |  12 .04. 2020 ob  18: 40
Ajoj... Samo še te čirule čarule so mi manjkale res... Dejte ja, še vegani in tako zvani moderni čarovniki izkoristit trenutno situacijo... No le dejte še vi...
td |  12 .04. 2020 ob  18: 39
@galeb, me spominjaš na tistega hipohondra, ki 30 let teži zdravnikom, da ga bo vsak čas infarkt ... ko ga po 30 letih le zadane si pa reče, saj sem vedel. :-) Nič nihče niti približno ni napovedal, ker nekaj takega ne obtaja. Svet bi moral propasti že verjetno vsaj 20x v zadnjih 100 letih. Vse kar je, je navadno posplošeno žuganje in bluzenje z bodočnostjo, ki je samo to, naključno bluzenje. Seveda enkrat se lahko tudi neko bluzenje uresniči, naključno seveda.
ojoj |  12 .04. 2020 ob  10: 51
Covid-19= uvod ID2020. Zdaj cca 2 mesca po izbruhu tega virusa je lahko vsak, ki ima 5 minut casa astrolog, šarlatan ali šaman ce tako zelite. Banke oktobra lani zaprejo pipce, nakljucje? Drzava bo s kriznim zakonom pomagala drzavljanom, ampak?!kaksna je to pomoc, ce je pogojenajQuery11230785781122134614_1586680501392 Cez 2 mesca se bo zopet nasel nekdo, ki bo kanaliziran z Kastom pa se bodo brale novicke..pa lepe praznike vsem ki praznujete danes.
ojoj |  12 .04. 2020 ob  10: 51
Covid-19= uvod ID2020. Zdaj cca 2 mesca po izbruhu tega virusa je lahko vsak, ki ima 5 minut casa astrolog, šarlatan ali šaman ce tako zelite. Banke oktobra lani zaprejo pipce, nakljucje? Drzava bo s kriznim zakonom pomagala drzavljanom, ampak?!kaksna je to pomoc, ce je pogojenajQuery11230785781122134614_1586680501392 Cez 2 mesca se bo zopet nasel nekdo, ki bo kanaliziran z Kastom pa se bodo brale novicke..pa lepe praznike vsem ki praznujete danes.
galeb |  12 .04. 2020 ob  09: 20
@Istriano
"Zakaj ni napovedala Korona virusa kakšno leto prej ali vsaj kakšen mesec prej? Bi nam zelo pomagala."
Ti to resno?
Koliko prelitih besed nas vseskozi opozarja - že leta in leta?
Koliko nam pomagajo?
EN VELIK NIČ.
Govori ti otroku, da se bo na peči opekel... Dokler sam ne izkusi...
Taki smo.
galeb |  12 .04. 2020 ob  09: 20
@Istriano
"Zakaj ni napovedala Korona virusa kakšno leto prej ali vsaj kakšen mesec prej? Bi nam zelo pomagala."
Ti to resno?
Koliko prelitih besed nas vseskozi opozarja - že leta in leta?
Koliko nam pomagajo?
EN VELIK NIČ.
Govori ti otroku, da se bo na peči opekel... Dokler sam ne izkusi...
Taki smo.
Istriano |  11 .04. 2020 ob  19: 27
11
Zato, ker je astrologija ena velika przlarija.
Istriano |  11 .04. 2020 ob  19: 26
Zakaj ni napovedala Korona virusa kakšno leto prej ali vsaj kakšen mesec prej? Bi nam zelo pomagala.
Veštivemjaz |  11 .04. 2020 ob  16: 51
-9
Lepo besede Gaja ...sam tko naprej lp
SudoMaGodo |  11 .04. 2020 ob  14: 55
Navedek: "Astrologinja Gaia Asta sodeluje z mojstrom Koot Hoomijem..."
Zgldea, da sodeluje na nekakšni interdimenzionalni ravni oziroma z Mojstrovo reinkarnacijo, glede na to, da je po nekaterih virih K.H. umrl proti koncu devetnajstega, oziroma na začetku dvajsetega stoletja, po drugih pa gre za čisto fiktivno osebo katero so si izmislili sfantazirani ezoteristi iz tsistih časov... A smem napisat en velik LOL? LOL! bwahahaha
 |  11 .04. 2020 ob  13: 09
Spremenili bomo odnos do vsega če bomo hoteli še obstajati, ali pa nas ne bo...Z prehrano živalskega izvora ni vse tako narobe, če spremenimo odnos do živali. Živali so čuteča bitja in ne živa bitja, živa bitja so elementarna bitja..ljudje, živali in rastline smo čuteča bitja...Stoletja nazaj je v Severni Ameriki kraljevalo na stotine milijonov bizonov, sedaj tam raste koruza, žito...itn...tamkajšnja zemlja je sedaj popolnoma zastrupljena....Indijanci so po tej isti zemlji nekoč lovili zgolj živali, ki niso več mogle slediti čredi zaradi starosti, oziroma obnemoglosti, tako ali tako bi v nekaj naslednjih dneh poginile...staroselci so jih tako rešili muk, živali so jim bile hvaležne...Naprimer na Tibetu jejo samo meso, oziroma tako je bilko nekoč, saj tam ne raste ničesar drugega kot redke gorske rastlinice s katerimi se prehranjujejo jaki...Ravno tako tudi na Tibetu so nomadi za prehrano ubijali zgolj onemogle živali, ki niso več mogle slediti čredi....Skratka podobnega je bilo povsod po svetu....Nekoč smo imeli doma kokoši, ki so nesla jajca, oče bi jih ubijal šele ko so od starosti dobesedno oslepele in jih rešil muk....Moji starši so dobro skrbeli za kokoši, kokoši pa so dobro skrbele za nas, sosedi so imeli celo koze za katere so dobro skrbeli, koze pa so dobro skrbele za vse nas, ni besed kako okusno mleko so dajale...Težava človeka je nepoznavanje prave narave vseh stvari...Sicer sem z lahkoto tudi jast vegetarijanec ali vegan in podobno, vendar če gremo vsi skupaj na polja puliti in uničevati plevel in podobno namesto herbicidov, pesticidov, ter kdo ve vse kašnih strupov s katerimi si človeštvo pomaga, z namenom, da se izogne mukam na neskončnih poljih...Menim, da zemlji počnemo enako veliko škodo ne glede na to kaj smo, mesojedi ali vegani...Še najmanj škode pa so zemlji delali če sploh so jo ji, so to bili nekoč Indijanci v Severni Ameriki, ki jim je zemlja bila tako zelo sveta, da tudi najmanjše luknje niso smeli narediti v zemlji, med tem ko so se prehranjevali zgolj z mesom in v gozdovih nabranimi sadeži.... Po moje ni dovolj zgolj nehat jest meso....Nenazadnje zakaj ne bi smele živeti tudi domače živali, če za njih dobro skrbimo, ter jih tik pred koncem rešimo muk, one pa nam iz hvaležnosti, ker smo za njih vso njihovo življenje lepo skrbeli dajo meso za prehrano...Tudi z duhovnega vidika bi lahko bilo to zelo koristno, saj bi se tako lahko bolj zavedali tudi lastne minljivosti...in bi se manj navezovali na ta minljiv svet....Drugače se pa strinjam z vsebino naslovnega članka.....
kokodek |  11 .04. 2020 ob  11: 48
12
upam, da podjetjem svetuje naj ne bodo tako pohlepna, naj ne izkoriščajo delavcev, jih dobro plačajo in z njimi delijo dobičke jQuery1123014886562111014756_1586597157884??