VIŠJE CENE STANOVANJ V SLOVENIJI, NIŽJE V EU: Kje so najbolj zrasle in padle?

Slovenija

V drugem četrtletju letošnjega leta so se cene stanovanjskih nepremičnin v območju evra znižale za 1,7 odstotka v primerjavi z enakim obdobjem prejšnjega leta, v celotni Evropski uniji (EU) pa za 1,1 odstotka. To je prvi padec cen v letni primerjavi po prvem četrtletju leta 2014. V nasprotju s tem so se cene stanovanj v Sloveniji v drugem četrtletju povečale, je objavil evropski statistični urad Eurostat.

Med državami članicami, za katere je Eurostat imel podatke, so se v drugem letošnjem četrtletju na letni ravni znižale cene stanovanjskih nepremičnine v devetih državah, v 17 pa so se zvišale. Največji padec cen stanovanj je bil zabeležen v Nemčiji, kjer so se cene znižale za 9,9 odstotka. Sledita Danska (-7,6 odstotka) in Švedska (-6,8 odstotka).

Po drugi strani so se cene stanovanj najbolj povečale na Hrvaškem, in sicer za 13,7 odstotka. Sledijo Bolgarija (+10,7 odstotka), Litva (+9,4 odstotka), Portugalska (+8,7 odstotka) in Slovenija, kjer so cene stanovanj bile za 7,4 odstotka višje kot prejšnje leto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija